Palyatif Yatak Sayisi 36'Ya Üçüncü Basamak Yogun Bakim 43'E Çikiyor
DÜZCE – Düzce Saglik Müdürlügüne bagli Atatürk Devlet Hastanesinde yapilan ikinci revizyon çalismasiyla hem yogun bakim ünitesinin kapasitesi arttirilacak, hem de Palyatif yatak sayisi 36’ya üçüncü basamak yogun bakim sayisi ise 43’e çikiyor.

Hastanede, yogun bakim alanlari ile ilgili iyilestirme ve kapasite artirmaya yönelik çalismalar üçüncü seviye eriskin yogun bakim alanlari ile devam ediyor. 29 olan yatak kapasitesine sahip olan üçüncü seviye Anestezi ve Reanimasyon Yogun Bakim alanlarinin tadilat sonrasinda 43 yatak kapasitesine ulasarak hizmet sunmasi bekleniyor.
Tüm dünyada yasli nüfusun ve kronik hastaliklarin artmasi nedeniyle giderek önem kazanan Palyatif alanlarla ilgili tadilat sonrasinda mevcut palyatif bakim alaninin kapasitesi ise 22 yatak sayisi 36 yataga çikarilacak. Hem hasta hem de ailesi için oldukça önemli olan bu bakim, hastanin tedavilerine iliskin tüm islemler için ekstra bir destek katmani olusturularak tedavi sürecinin iyilestirilmesini saglayacak.
