Karatay'a 11 Yeni Park Daha Kazandiriliyor

Ilçenin dört bir tarafini parklar ve yesil alanlarla donatan Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, 11 parki daha Karataylilarin hizmetine sunmak için çalismalarini sürdürüyor.

Karatay'a 11 Yeni Park Daha Kazandiriliyor
Karatay Belediyesi, özellikle son yillarda ilçeye birçok park, bahçe ve yesil kusak kazandirarak ilçenin yesil dokusu ile yasam standardina önemli katkilar sagladi. Özellikle son yillarda birçok park ve yesil kusak projesini tamamlayarak vatandasin hizmetine sunan Karatay Belediyesi, bu çalismalarina her gün bir yenisini ekliyor ve su anda 11 yeni parkin yapim çalismalarini daha sürdürüyor. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli ekiplerin Hacisadik Mahallesi Dalyan Sokak, Fevzi Çakmak Mahallesi 10408 Sokak, Emirgazi Mahallesi Akika Sokak ve Sakyatan Yolu Caddesi, Hayiroglu Mahallesi, Araplar Mahallesi Burhaniye ve Makkare Sokak, Selim Sultan Mahallesi Çanci Caddesi ve Sems-i Felek Sokak, Çimenlik Mahallesi Aslanli Kisla Camii ile Sariyakup Mahallesi Büyükkumköprü Parki ve peyzaj düzenleme çalismalarini yerinde inceledi.

“Ilçemizin yesil dokusunu güçlendirmeye devam ediyoruz”

Baskan Hasan Kilca, park ve yesillendirme projeleriyle Karatay’in tamaminda ferah ve modern yasam alanlari olusturduklarini ifade ederek, “Karatay Belediyesi olarak ilçemizde yesil alan, yesil kusaklar ve parklarimizin sayisini artirmaya devam ediyoruz. Bu yil da 11 ayri noktada kendi yaptigimiz parklarla birlikte 50 bin metrekarelik alandaki çalismalarimizin sonuna geliyoruz. Parklarimizin altyapi ve fiziki bölümlerini tamamladik, oyun gruplari ve bitkilendirme ile agaçlandirma çalismalarini da bitirdik. Böylece ilçemiz daha da güzellesiyor, yesil alanlarin sayisi ve kisi basina düsen yesil alan orani her geçen gün artiyor. Bu sayede ilçemizin yesil dokusunu güçlendirmeye devam ediyoruz. Yeni park ve yesil kusak projelerimizin ilçemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA