Gaziantep'te 'Haydi Tarladan Sofraya' Projesi Ile Çiftçi Ile Tüketici Bulusturulacak

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan üreticinin emegini dogrudan tüketiciye ulastirmayi amaçlayan "Haydi Tarladan Sofraya" projesi hayata geçirildi.

Gaziantep'te 'Haydi Tarladan Sofraya' Projesi Ile Çiftçi Ile Tüketici Bulusturulacak
Gaziantep’te tarim sektöründeki üreticilerin emegini daha degerli kilmak ve tüketicilere taze, dogal ürünler ulastirmak amaciyla baslatilan "Haydi Tarladan Sofraya" projesi, büyük bir adim olarak hayata geçirildi. Proje ile Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli çiftçiler ile tüketiciler arasinda dogrudan bir bag kurularak hem üreticiye hak ettigi kazanci saglamak hem de tüketiciye daha uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmak hedefleniyor.

5 noktada baslayan satislar talepler dogrultusunda arttirilacak

Bu kapsamda ilk etapta belirlenen 5 satis noktasi, üreticilerin ürünlerini dogrudan vatandaslara ulastiracak. Mehmet Akif Ersoy Pazar Yeri, Alaeddin Yavasca Egitim Merkezi yani (Karatas), Derekenari Tur Otobüsleri Park Alani (Kalealti), Kirsal Terminal içi (Çiksorut) ve Kuzeysehir 1. Etap’ta kurulan noktalar, üreticilerin pazar sikintisini ortadan kaldiracak bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Ayrica gelen talepler ve ihtiyaç tespitlerine göre satis noktalari da ilerleyen zamanlarda arttirilacak.

Proje sayesinde, çiftçiler ürünlerini dogrudan tüketiciye sunarak daha yüksek kazanç elde edecek. Böylece, tarim sektöründe adil bir gelir dagilimi saglanacak ve üreticilerin alin teri karsiligini bulacak. Ayni zamanda, vatandaslar da taze ve dogal ürünlere daha uygun fiyatlarla ulasabilecek.

"Haydi Tarladan Sofraya" projesi, sadece ekonomik faydalar saglamakla kalmayip, ayni zamanda yerel üretimi destekleyerek bölgesel kalkinmaya da katki sunacak. Proje, sürdürülebilir tarim uygulamalarini tesvik ederken, çiftçilerin üretim maliyetlerini düsürmeleri ve daha rekabetçi olmalari için de firsatlar olusturacak.

"Tarlada üretilen ürün hizli bir sekilde sofralarda olacak"

Proje hakkinda açiklamada bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sehrin bereketli topraklara sahip oldugunu aktararak, “Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde bizim çiftçimizin, insanimizin yaninda olmamiz gerekiyor. Buradan çikan ürünün çok hizli bir sekilde sehre ve tüketiciye ulasmasi gerekiyor. Il Baskanimizla birlikte sahayi gezdigimizde böyle bir ihtiyaci gördük. Bu ihtiyaci görünce de biz çözüm üretme ve halkimizin derdine derman olma noktasinda 22 yildir alandayiz. Aldigimiz kararlarda önce ‘Haydi’ dedik ve meslek lisesinde ekmekleri üreterek Haydi Büfeleri’nde sattik. Halkimiz memnun kaldi ve su anda Haydi Ekmek Fabrikasi’ni açtik, üretilen ekmek miktarini çogalttik. Sonrasinda gelen talepler dogrultusunda ‘Haydi Sofraya’ yi açtik ve çok büyük memnuniyeti gördük. Bugün de ‘Haydi Tarladan Sofraya’ diyoruz. Tarlada üretilen ürün hizli bir sekilde sofralarda olacak. Araci oldugunda maliyet yükseliyor, bekledigi zaman ürün zarar görüyor. Tarladan sofraya hizli bir sekilde gidecek sekilde önemli 5 noktayi belirledik. Halkimiza hayirli olsun. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak ben ve arkadaslarim sizlerin emrinizde ve hizmetinizdeyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA