Ülkemizde Maganda Kursunlari Can Almaya Devam Ediyor

Türkiye’de maganda kursunu ile ölümler yapilan tüm uyarilara ve alinan tüm tedbirleri ragmen devam ediyor.

Ülkemizde maganda kursunu ile islenen cinayetlerde son dönemlerde artis yasaniyor. Insanlarin daha çok bilinçsizce havaya ates açmalari sonucu gelisen bu korkunç durumdan ötürü birçok vatandas hayatini kaybetti, birçogu da yaralandi. Son olarak Giresun’un Eynesil ilçesinde bir dügünde tabancayla rastgele havaya ates açilmasi sonucu dügüne gelen davetlilerden Hüseyin Ölçücü (58) hayatini kaybederken, agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Bilal Yetim (62) de kurtarilamayarak vefat etti.

Türkiye’de yilbasindan bu yana çok sayida kisi maganda kursunu ile hayattan koparken, 2024 yilinin basindan bugüne yasanan maganda kursunu vakalari su sekilde olustu:

5 Ocak’ta Diyarbakir’da caddede yürüyen 3 kisiden 1’i, yaninda tasidigi tabancasini rastgele ateslemesiyle tabancadan çikan kursunlar, o sirada yoldan geçen sehir içi yolcu tasimaciligi yapan minibüsün arka camindan girerek, sürücüsü Serkan Aslan’in (30) ensesine isabet etmesinin ardindan kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Tarihler 4 Mayis 2024’ü gösterdiginde Adana’da otomobiliyle evine dönen Hayriye Derin’e (43) caddeden geçerken motosikletli 2 süpheli, husumetli olduklari öne sürülen kisinin, oto lastik tamiri ve satisi yapilan is yerine tabancali saldiri düzenledigi sirada tabancadan çikan kursunlardan birinin oglu Kayra’nin (7) gözü önünde ensesine isabet etmesiyle yaralandi. Maganda kursunuyla oglu Kayra’nin gözleri önünde yaralanan Derin, bilinci kapaninca karsi seritten gelen yolcu minibüsüne çarparak hayatini kaybetti.

7 Mayis 2024’de ise Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde, kiz kardesinin dügününde havaya açilan rastgele ates sonucu yaralanan 3 aylik hamile Zemzem Özdemir (42), bebegini kaybetti. Olayin ardindan anne Zemzem Özdemir ise hastanede verdigi 7 günlük yasam mücadelesinin ardindan hayatini kaybetti.

16 Haziran’da da Istanbul’un Arnavutköy ilçesine Tokat’tan gelen kasap Dogan Içeloglu (56), kurban kesim alaninda nereden geldigi belli olmayan ve gögsüne isabet eden tek kusunla yasamini yitirdi.

2 Temmuz’da ise Aydin’da dügün konvoyundan ateslenen silahtan çikan bir yorgun mermi, evinin balkonunda annesiyle oynayan 11 aylik Pera Palabiyik’in basina isabet etti. Kanlar içinde kalan bebek, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Ancak Buse-Ahmet Palabiyik çiftinin tek çocuklari Pera Palabiyik, doktorlarin müdahalelerine ragmen hayatini kaybetti.

Son olarak 11 Agustos tarihinde Giresun’un Eynesil ilçesinde bir dügünde tabancayla rastgele havaya ates açilmasi sonucu dügüne gelen davetlilerden Hüseyin Ölçücü (58) hayatini kaybederken, agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Bilal Yetim (62) de kurtarilamayarak vefat etti.
Kaynak: İHA