23 Ilde Siber Suçlara Yönelik 'Siberag-5' Operasyonu Açiklamasi 54 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 23 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen “Siberag-5” operasyonu sonucu 54 süphelinin yakalandigini ve 20’sinin tutuklandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin paylastigi bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde; Il Jandarma Komutanliklarinca Aydin, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balikesir, Istanbul, Konya, Nigde, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, İçel, Kahramanmaras, Tekirdag, Izmir, Kocaeli, Agri, Düzce, Afyonkarahisar ve Sirnak’ta “Siberag-5” operasyonlari düzenlendi.

Yasa disi bahis, nitelikli dolandiricilik, bilisim sistemine girme ve çevrimiçi çocuk müstehcenligi suçlarina yönelik jandarma tarafindan düzenlenen operasyonlar sonucu 54 süpheli yakalandi. Yakalanan süphelilerden 20’si tutuklanirken, 24’ü hakkinda adli kontrol ve yurt disi yasagi tedbirleri uygulandi. Digerlerinin islemleri ise devam ediyor. Operasyonlar sonucu çok sayida bilgisayar, tasinabilir bellek, cep telefonu, SIM kart, döviz ve Türk lirasi ele geçirildi.
Kaynak: İHA