Sehit Basçavus Ferhat Gedik, Hatay'da Mezari Basinda Dualarla Anildi

Trabzon’un Maçka ilçesinde sehit olan Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik, Hatay’da bulunan mezari basinda sehadete erisinin yil dönümünde anildi.

Sehit Basçavus Ferhat Gedik, Hatay'da Mezari Basinda Dualarla Anildi
Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Agustos 2017’de PKK’li teröristlerle çikan çatisma sirasinda korumak istedigi Eren Bülbül ile birlikte Sehit olan Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in sehadete erisinin üzerinden 7 yil geçti. Sehit Gedik, Iskenderun ilçesinde bulunan mezari basinda anildi. Sehit Gedik’in 71 yasindaki annesi Hatice Gedik basta olmak üzere ailesinin katildigi anma programinda duygusal anlar yasandi. Sehit mezarina çiçeklerin birakildigi anmada kurani kerim okunarak dua edildi.

Sehit Annesi Hatice Gedik acisinin çok büyük oldugunu söyleyerek, "Çok mutlu oldum, gurur duydum bu kadar kalabalik masallah Allah’im esirgesin. Bu kadar serefliymis benim oglum, bu kadar gururluymus herkes övdüler oglumu bana. Her yil bu ayda yenileniyor acim tazeleniyor bugün ölmüs gibi bugün vurulmus gibi oluyor. Çok acim yeni çok taze ama çok gururluyum çok mutluyum" diye konustu.

Programa, sehidin yakinlarinin yani sira Iskenderun Kaymakami Murat Sefa Demiryürek, Iskenderun Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Mustafa AÇIK, Iskenderun Körfez motosiklet dernegi, Rota 61 Trabzon Motosiklet Dernegi motorculari ve diger ilgililer katildi.

Anma programina kortejle gelen motosiklet dernekleriyse Sehit Ferhat Gedik’i unutmadilar.
Kaynak: İHA