Hitit Üniversitesi'nden Endonezya'daki Üniversite Ile Isbirligi Protokolü

Çorum Üniversitesi ile Endonezya’da bulunan Universitas Muhammadiyah Bengkulu arasinda, bilimsel arastirmalar, ögrenci degisimi, ortak akademik yayin çalismalari ve akademisyen hareketliliginin kazandirilmasi amaciyla yeni bir isbirligi protokolü imzalandi.

Hitit Üniversitesi'nden Endonezya'daki Üniversite Ile Isbirligi Protokolü
Hitit Üniversitesi, bölgesel kalkinma çalismalarinin yani sira uluslararasi arenada da isbirliklerine yenilerini ekliyor. Bu kapsamda Endonezya’da bulunan Universitas Muhammadiyah Bengkulu ile yeni bir isbirligi protokolü imzalandi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile Universitas Muhammadiyah Bengkulu Rektörü Dr. Susiyanto, M.Si tarafindan imzalananan protokol ile iki üniversite arasinda bilimsel arastirmalarda isbirligi, ögrenci degisimi, ortak akademik yayin çalismalari ve akademisyen hareketliliginin kazandirilmasi planlaniyor.

Yapilan protokole iliskin açiklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, uluslararasi ortak projeler gelistirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Protokol ile iki üniversite arasinda ortak bilimsel çalismalarin gerçeklestirilecegini ifade eden Öztürk, “Universitas Muhammadiyah Bengkulu ile ikili is birligi çerçevesinde protokolümüzü imzaladik. Basta ortak bilimsel projeler olmak üzere hem ögrenci degisimi hem de akademisyen degisimi noktasinda çalismalarimiz olacak. Ayni zamanda akademik yayinlar konusunda da yeni bir çalisma baslatmayi hedefliyoruz. Özel alanlarinda her iki üniversitemizin de bilgi birikimiyle güzel projelere imza atacagimiza inaniyorum. Üniversitelerimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Rektör Öztürk, bölgedeki diger üniversitelerle is birligi için çalismalarin devam ettigini belirtti.

Kaynak: İHA