Baspehlivan Zeybek, Altin Kemerin Ebedi Sahibi Olmayi Hedefliyor

663’üncü Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani olan Antalya Büyüksehir Belediyesi güresçisi Yusuf Can Zeybek, “Insallah seneye daha çok çalisacagiz. Daha çok emek verecegiz. Antalya’ya bir kemer borcumuz var. Insallah en iyi sekilde Antalya’mizi temsil edip kemeri ebedi olarak Antalya’miza götürecegiz” dedi.

Baspehlivan Zeybek, Altin Kemerin Ebedi Sahibi Olmayi Hedefliyor
663’üncü Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri finalinde Mustafa Tas’i yenerek ikinci kez baspehlivan olan Yusuf Can Zeybek, seneye de baspehlivanligi kazanip altin kemerin ebedi sahibi olmayi hedefledigini söyledi.



662. ve 663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani Yusuf Can Zeybek, bu kis baya agir bir süreç ve 5 tane kamp geçirdiklerini söyleyen Zeybek, "Antalya’ya bir ebedi altin kemer borcumuz var, insallah bu borcu ödeyecegiz" dedi.

662. ve 663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani Yusuf Can Zeybek, yaptigi açiklamada hedefinin gelecek yil da baspehlivanligi kazanip altin kemeri memleketi Antalya’ya ebedi olarak götürmek istedigini söyledi.



Geçen yil Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yilinda da baspehlivan oldugunu belirten Zeybek, bu yil da altin kemer gururu yasadigini ve gelecek yil da ekip arkadaslariyla birlikte en iyi sekilde hazirlanip altin kemeri almak için mücadele edeceklerini aktardi.

“Antalya’ya bir kemer borcumuz var”

Seneye de baspehlivanligi kazanip altin kemerin ebedi sahibi olmayi dileyen Zeybek, "Bu is biraz nasip isi. Tabii nasip demisken çalismak da gerek. Nasibin de olmasi lazim. Insallah seneye daha çok çalisacagiz. Daha çok emek verecegiz. Antalya’ya bir kemer borcumuz var. Insallah en iyi sekilde Antalya’mizi temsil edip kemeri ebedi olarak Antalya’miza götürecegiz. Buradan emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Herkesten Allah razi olsun" dedi.

Ziyaretin ardindan belediye binasi önünde esnaf tarafindan Baspehlivan Zeybek’e Edirne Tava Cigeri ikram edildi ve Selimiye Meydani’nda vatandaslarla birlikte fotograf çektirildi. Edirne’yi ziyaret eden Polonyali turistler de Baspehlivan Yusuf Can Zeybek’e yogun ilgi göstererek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA