Blok Zincir Teknolojisi Enine Boyuna Tartisildi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, blok zincir teknolojisinin Türkiye’de gelisiminin yetismis insan kaynagina bagli oldugunu söyledi.

Blok Zincir Teknolojisi Enine Boyuna Tartisildi
Istanbul Fuar Merkezi’nde gerçeklestirilen Blockchain Expo World Fuari’nin açilis konusmasini Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir yapti. Demir, blok zincir teknolojisinin Türkiye’de gelisiminin yetismis insan kaynagina bagli oldugunu, yeni bir teknoloji alani olan blok zincirin dünyanin yeni rotasini insanlara gösterdigini ifade ederek, "Sadece profesyoneller, is insanlari degil; bu konuya ilgi duyan amatörler tarafindan da bugün devasa bir teknoloji boyutuna eristirilen bu teknoloji, yarin ögrencilerimize finanstan tutun da saglik sektörüne kadar genis bir yelpazede staj imkâni ile istihdam olanagi saglayacaktir. Her bir ögrencimiz, burada ortaya konulan bilgiyi, tecrübeyi paylasip özümseyerek kendi çalisma alanlarinda saygin is insanlari, saygin devlet insanlari, saygin bireyler olabilecektir. Buna cani gönülden inaniyorum.” dedi.

Demir, fuarda ‘Inatba Akademik Danismani’ olarak panel sunumu da gerçeklestirdi.

Rektör Demir, birçok kamu ve özel sektör temsilcisi ile ikili görüsmeler de gerçeklestirerek blok zincir teknolojisi yatirimci, uzman ve girisimcilerini Batman’a davet etti.
Kaynak: İHA