Sinir Kapisinda 114 Bin Adet Ilaç Yakalandi

Edirne Kapikule Sinir Kapisi karsisindaki Bulgaristan Kaptan Andreevo görevlileri tarafindan, Türkiye’den Kosova’ya ülkeye giren bir tirda yaptigi incelemede 114 binin üzerinde tablet, kapsül, poset ve solüsyonlarin bulundugu gümrük kaçagi ilaç ele geçirildi.

Sinir Kapisinda 114 Bin Adet Ilaç Yakalandi
Kosova vatandasinin kullandigi yabanci plakali tir, Bulgaristan kontrol noktasina geldi. Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Kosova Cumhuriyeti’ne tasinan grup mallarina iliskin düzenli belgeleri gümrük yetkililerine sundu.

"Risk analizi" yöntemine göre tir, röntgen de dahil olmak üzere kapsamli bir gümrük muayenesi için seçildi ve bu sirada tasinan kargoda olagandisi yogunluklar tespit edildi. Ardindan yapilan fiziki kontrolde, bazilari diyabet, hipertansiyon, epilepsi, gut ve anabolik steroidler için olmak üzere farkli amaçlara yönelik ilaçlarla dolu 12 adet beyan edilmemis kutu bulundu. Toplamda 85 bin 650 tablet, 17 bin 430 kapsül, 4 bin 292 poset ve 6 bin 810 ml solüsyon bulundu.

Kaçak ilaçlara el konuldugu, tir soförü hakkinda gümrük yetkililerinin bilgisi ve izni olmadan mallari sinirindan geçirmeye çalistigi suçundan sorusturma açildigi bildirildi.

Kaynak: İHA