Mevsimlik Tarim Isçileri Findik Hasadi Için Ordu'da
Findik toplayarak ekmek paralarini kazanmak üzere Dogu ve Güneydogu illerinden Ordu’ya gelen mevsimlik tarim isçileri, alanlarda çadirlarini kurmaya basladi.

Dogu ve Güneydogu illerinden yavas yavas Ordu’ya gelmeye baslayan çok sayida tarim isçisi, Ordu Valiligi tarafindan hazirlanan konaklama alanlarindan biri olan Turnasuyu mevkisindeki alana çadirlarini kurdu. Simdiye kadar bin 133 isçinin alana geldigi ögrenildi.
“Ailecek geldik”
Sanliurfa ilinden findik hasadi için Ordu’ya gelen Sehmuz Türegen, “Findik toplamak için ailecek buraya geldik. Ben Sanliurfa’da asgari ücret ile çalisiyorum, 8 kisi yasiyoruz. Hayat sartlarindan dolayi ailecek geldik ve elimize toplu para geçmesi için geldik. 6 kisi çalisacak, 2 kisi çadirda kalacak. Bir ay, 40 gün boyunca burada çalisacagiz, paramizi aldiktan sonra memleketimize dönecegiz. Daha önce hiç gelmedim ama insallah alisiriz” dedi.
Mahmut Dag isimli findik isçisi, 25 kisilik ekip ile birlikte findik hasadi için Ordu’ya geldiklerini, sezonun ardindan memleketlerine döneceklerini belirtti.
Sanliurfa’dan gelen Mehmet Demir, findik hasadi bitene kadar Ordu’da kalacaklarini ifade ederek, “Findik hasadini bitirince memlekete dönecegiz” seklinde konustu.
Ilk hasat resmi olarak 5 Agustos tarihinde baslayacak
Öte yandan Ordu’da bu yil findik hasadi, sahil kesimlerinde 5 Agustos, orta kesimde 10, yüksek kesimde ise 17 Agustos tarihinde baslayacak.
