TKDK Kirsala 80 Milyon Euro Hibe Verecek

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK), kirsala 80 milyon euro hibe destegi verilecegini duyurdu.

TKDK 28 Haziran’da 2. basvuru çagri ilanina çikti. TKDK Samsun-Sinop Koordinatörlügünün konu ile ilgili olarak yaptigi bilgilendirmede IPARD III Programi 2. Çagrisinda Türkiye genelinde toplam 80 milyon euro hibe bütçesi ayrildigi ifade edildi.

Çagri kapsaminda desteklenecek sektörler söyle:

Çiftlik Faaliyetlerinin Çesitlendirilmesi ve Is Gelistirme (M7): Bitkisel üretimin çesitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin islenmesi ve paketlenmesi (kesme çiçek, fide ve fidan tesisleri, tibbi aromatik bitki yetistiriciligi ve islenmesi, mantar ve misel tesisleri). Aricilik ve ari ürünlerinin üretimi, islenmesi ve paketlenmesi. Zanaatkârlik ve katma degerli ürünler. Kirsal turizm (konaklama ve restoran tesisleri) ve rekreasyon faaliyetleri. Su ürünleri yetistiriciligi. Makine parklari. Yenilenebilir enerji yatirimlari.

Bu sektörlerde yapilacak yatirimlarin "insaat harcamalari, makine-ekipman alimlari, proje hazirlama, görünürlük ve danismanlik ücretleri" destek kapsaminda oldugu belirtilen açiklamada, bu basliklar altinda 5 bin eurodan 500 bin euroya kadar olan yatirimlara yüzde 60 ile yüzde 75 arasinda degisen oranlarda hibe destegi verilecegi, ayni zamanda yatirimcilarin proje kapsaminda yapacaklari uygun harcamalarda yüzde 20 oraninda KDV muafiyetlerinin olacagi açiklandi.

Samsun ve Sinop illerinin daha fazla kalkinmasi, üretim ve istihdamin artirilmasi adina büyük bir firsat olan TKDK 2. Basvuru Çagri ilani müracaatlari 12 Temmuz’da saat 09.00’da baslayip 16 Agustos’ta saat 18.00’de son bulacak. Konuyla ilgili detayli bilgi almak isteyenler TKDK Koordinatörlügü yardim masalarina basvurabilecek veya telefonla bilgi alabilecek.
Kaynak: İHA