Esini Bogduktan Sonra Topraga Gömen Tutuklu Sanik Ve Kardesi Için Agirlastirilmis Müebbet Istemi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde bosanma asamasindaki esini bogarak öldürüp, hafriyat alanina gömen tutuklu sanik Firat Yildizhan (32) ile olay sirasinda yaninda bulunan ve cesedi gömmesine yardimci olan kardesi Yagiz Yildizhan (20) hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi.

Esini Bogduktan Sonra Topraga Gömen Tutuklu Sanik Ve Kardesi Için Agirlastirilmis Müebbet Istemi
Çanakkale’nin Biga ilçesinde 16 Subat’ta meydana gelen olayda iddiaya göre, Firat Yildizhan (32) bosanma asamasindaki esi Saliha Gizem’in Lapseki’deki evinin önüne gelerek konusmak istedi. Firat Yildizhan, Saliha Gizem’i evinin önünden otomobille alarak Lapseki’den Biga istikametine dogru yola çikti. Bu sirada Yildizhan ve Gizem tartismaya basladi.

Tartisma sonucunda Firat Yildizhan, Saliha Gizem’i iple bogarak öldürüp, cesedini Biga’nin Çavusköy Mahallesi mevkiinde bir hafriyat alanina gömdü. Saliha Gizem’den haber alamayan ailesi ise durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapilan detayli çalisma sonucunda Saliha Gizem’in Lapseki’den bir araca binip, Firat Yildizhan ile birlikte ilçeden ayrildigi belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafindan Firat Yildizhan ile ona yardim ettigi ileri sürülen kardesi Yagiz Yildizhan gözaltina alindi. Cinayeti itiraf eden Firat Yildizhan, bosanma asamasindaki esi Saliha Gizem’in cansiz bedenini gömdügü bölgeye gösterdi. Polis ekipleri sabah saat 07.00 siralarinda Çavusköy Mahallesi’ndeki hafriyat alaninda Saliha Gizem’in cansiz bedenini buldu. Gözaltina alinan Firat Yildizhan ve kardesi, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savciliktaki ifadelerinin ardindan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Firat Yildizhan ve kardesi Yagiz Yildizhan, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale Cumhuriyet Savciligi, olayla ilgili sorusturmayi tamamlayip, iddianame hazirladi. Iddianamede, saniklar Firat Yildizhan ve Yagiz Yildizhan’in ifadelerine yer verildi.

Tutuklu sanik Firat Yildizhan ifadesinde, "Olay günü Saliha’yi evliligimizle ilgili görüsmek ve kimligini vermek için aradim. Arkadasima ait araçla kardesim Yagiz ile birlikte Lapseki ilçesine geldik. Araç içerisinde esimle tartismaya basladik. Bir anlik öfke ile yaninda bulunan balya ipini esimin bogazina doladim ve sikmaya basladim. Esim bir süre sonra hareketsiz kaldi. Araba ile Lapseki’de biraz gezdikten sonra Biga ilçesine geldik. Kardesim Yagiz ile birlikte esimi Çavusköy yakinlarinda su kanalina koyduk ve üzerini toprak, molozlarla kapattik" dedi.

Tutuklu sanik Yagiz Yildizhan’in iddianamesinde ise, "Agabeyim Firat ile esi araç içerisinde konustuklari esnada tartismaya basladi.

Agabeyim Firat cebinden çikardigi balya ipini esinin bogazina doladi ve sikmaya basladi.

Bir süre sonra agabeyimin esi hareketsiz kaldi. Araba ile Lapseki’de biraz gezdikten sonra Biga ilçesine geldik. Agabeyim Firat ile birlikte cesedi Çavusköy yakinlarinda su kanali için açilmis çukura attik ve üzerini toprak, molozlarla kapattik" ifadeleri yer aldi.

Ifadeler ve toplanan deliller isiginda savci, tutuklu saniklar Firat Yildizhan’in ’tasarlayarak ese karsi öldürme’, kardesi Yagiz Yildizhan’in ise ’tasarlayarak yakin akrabayi öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.
Kaynak: İHA