Bingöl Valisi Usta Biçakli Saldirida Yaralanan Vatandaslari Ziyaret Etti

Bingöl’de 2 gün önce biçakli saldirida yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaslari ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, “Bingöl’ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor” dedi.

Bingöl Valisi Usta Biçakli Saldirida Yaralanan Vatandaslari Ziyaret Etti
Bingöl’de 24 Temmuz’da madde bagimlisi bir sahis biçakli saldiri gerçeklestirerek 4 vatandasi öldürmüs, 5 kisiyi de yaralamisti. Olay günü Ankara’da olan ve bakanlarla görüsme gerçeklestiren Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu aksam saatlerinde Bingöl’e döndü. Ilk olarak hayatini kaybeden vatandaslarin ailelerini ziyaret eden Vali Usta, daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralilari ziyaret etti. Ailelere ve yaralilara geçmis olsun dileklerini ileten Vali Usta, ardindan gazetecilere açiklamalarda bulundu.

“Bir ihmal, bir sikinti varsa onunla ilgili de gereken yapilacak”

Söz konusu olayla ilgili sorusturmanin devam ettigini belirten Vali Usta, “Hepinizin bildigi gibi menfur bir saldiri sonucu 9 vatandasimiz yaralandi ve bu vatandaslarimizdan 4’ünü maalesef kaybettik. Olay oldugu gün uçaktaydim, indik haberi aldim. Ankara’dan daha önce alinmis randevularimiz vardi ve Bingöl ile ilgili islerimizdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani, Saglik Bakani, AFAD ile görüsmelerimiz vardi. Bunlar daha önce alinmis randevular ve Bingöl ile ilgili meselelerdi. Olayi Ankara’dan zaten takip ediyordum. Gelir gelmez önce taziyelere katildim, hemen sonra hastaneye gelerek aileleri ve hastalarimizi ziyaret ettim. Tabii kesinlikle kabul edilebilecek bir olay degil. Bingöl’ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor. Bir ihmal, bir sikinti varsa onunla ilgili de gereken yapilacak. Bingöl’ümüzün rahat olmasini istiyorum. Istiyorum ki bu tür olaylar bir daha Bingöl’de yasanmasin. Ve sadece uyusturucuyla mücadele degil, her türlü mücadelede toplumun destegini ve katkisini da bekliyoruz” dedi.

Vali Usta’ya ziyaretinde Bashekim Yardimcisi Uzm. Dr. Nesibe Haydaroglu yaralilarin durumu hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA