Önümüzdeki Aylarda 8 Bin Deprem Konutu Daha Teslim Edilecek

Malatya Valisi Seddar Yavuz, önümüzdeki aylarda yapimi tamamlanan 8 bin deprem konutunun daha hak sahiplerine teslim edilecegini söyledi.

Önümüzdeki Aylarda 8 Bin Deprem Konutu Daha Teslim Edilecek
Malatya Valisi Seddar Yavuz, beraberinde belediye baskanlari ile AFAD ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü yetkileri ile birlikte kentte devam eden deprem konutlarini inceledi. Ilk olarak Yazihan ilçesine giden Vali Yavuz, daha sonra depremin yikima ugrattigi ilçeler olan Akçadag ve Dogansehir ilçelerinde deprem konutlari hakkinda bilgi aldi.

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, önümüzdeki aylarda tamamlanan 8 bin konutun hak sahiplerine anahtar tesliminin yapilacagini söyledi.



15 milyon vatandasin etkilendigi asrin felaketi sonrasi kalici konut ve isyerlerinin biran önce teslim edilmesi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde çalistiklarini anlatan Yavuz, "Bizzat sahadayiz ve çalismalari yerinde inceliyoruz. Yapilmasi gereken konularla ilgili istisarede bulunuyor, sorunlarla karsilastigimizda süratle çözülmesi konusunda koordinasyonu sagliyoruz. Vatandaslarimiz sundan emin olsun, vatandaslarimizi sicak yuvalarina kavusturmak için gece gündüz çalisiyoruz. Bir kaç ay içerisinde yaklasik 8 bin konutu Malatya’da teslim etmis olacagiz. Yazihan ilçesi Hamidiye Mahallesindeki konutlari kasim ayi içerisinde teslim etmeyi planliyoruz. Vatandaslarimiz kutlu devlete güvensin. Ortak akil ve istisare kültürüyle sehri tekrar ayaga kaldiracagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA