Kizilirmak'a Düsen Otomobili Görenler Telefona Sarildi

Sivas’ta Kizilirmak’a düsen otomobili görenler telefona sarildi. Aracin tatbikat geregi AFAD tarafindan suya indirildigi anlasildi, tatbikat ise gerçegi aratmadi.

Kizilirmak'a Düsen Otomobili Görenler Telefona Sarildi
Sivas’ta Kizilirmak içerisinde ters dönen bir araç oldugunu görenler telefona sarilarak 112’ye ihbarda bulundu. Kisa süre sonra çok sayida ihbara neden olan aracin tatbikat geregi suya indirildigi anlasildi.

Sivas Il Afet ve Acil Durum egitim çalismalari çerçevesinde su alti ve su üstü arama kurtarma tatbikati gerçeklestirdi. Tatbikat geregi irmagin içerisine ters dönmüs bir otomobil yerlestirildi. Ihbari alan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Araçta yapilan ilk aramada yaraliya rastlanmasi. Bunun üzerine ekipler irmak boyunda hem havadan dronla hem de suyun içerisinde arama çalismasi baslatti. Kiplerin performansiyla tatbikat gerçegi aratmadi. Tatbikatta polis, saglik ve gönüllü ekiplerde görev aldi.

Görenler gerçek sandi

Sivas AFAD Il Müdürü Cezmi Türkmen, tatbikat geregi irmaga batirilan araci gören çok sayida kisinin 112 acil çagri merkezi hattini aradiklarini belirterek, “Burada su alti ve su üstü arama kurtarma tatbikati gerçeklestiriyoruz. Daha öncede depremde arama kurtarma tatbikatlari yaptik. Bu tatbikatlarimizi yaparken bizim ekiplerimiz, gönüllü ekipler ve tamamlayici ekiplerde tatbikatlara katiliyorlar. Bu tatbikat yil içerisinde ki 7. Tatbikatimiz. Bu tatbikatta araçlariyla Kizilirmak’a düsüp akintiya kapilan biri kadin iki kisinin arama çalismasini gerçeklestiriyoruz. Yoldan geçerken araci gören vatandaslarimizdan 112’ye ihbarlar geldi. Tam sayisini bilmiyoruz ama yogun bir ihbar geldigini biliyoruz. Önceden kurumlarimizi bilgilendirmistik. Olay bize aksettirilmeden vatandaslarimiz bilgilendirildi" dedi.

Kaynak: İHA