Büyüksehir KAYMEK'in Ücretsiz Kurslari Ile Gençlerden LGS'de Önemli Basari

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S.’deki (KAYMEK), 2023-2024 egitim ögretim yilinda ücretsiz LGS hazirlik kursunda egitim gören 8 ögrenci Fen Liselerine, 5 ögrenci nitelikli Anadolu Liselerine 5 ögrenci de Proje Imam Hatip Liselerine yerleserek, önemli ve dikkat çeken bir basari elde etti.

Büyüksehir KAYMEK'in Ücretsiz Kurslari Ile Gençlerden LGS'de Önemli Basari
Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in ortaya koydugu egitimi destekleyen, ögrenci ve genç dostu hizmet vizyonu dogrultusunda faaliyetlerini yürüten Büyüksehir KAYMEK, kentin adeta 6’nci üniversitesi niteliginde egitim faaliyetlerine devam ediyor. 2023-2024 egitim-ögretim yilinda 10 farkli tesiste hizmet veren Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde, 4’üncü siniftan 11’inci sinifa kadar Akademik Ders Takviyeleri, 8’inci siniflara LGS Hazirlik Kurslarinin yani sira Ihtisas Gençlik Merkezi’nde 12’nci sinif ve mezun gruplara YKS’ye hazirlik kursu veriliyor.

Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri, akademik derslerin yani sira sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de gençlerin zihinsel, sosyal ve fiziksel gelisimlerine katki saglarken sundugu imkânlarla teknolojik gelismelere açik, bilimsel gelismeleri takip eden üretken gençler yetistirmeyi amaçliyor.

Egitim ögretime verdigi destekle adindan sikça söz ettiren Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in, “göz bebegimiz” diye nitelendirdigi gençlere, Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde ÖSYM’nin sinav müfredatinda yer alan dersler, sinav hazirlik sürecinde verilirken etütlerle ve soru çözümleriyle ögrencilerin bilgileri pekistiriliyor. Belirli periyodlarla yapilacak olan deneme sinavlariyla ögrencilerin sinava hazirliklari ölçülüp, rehber ögretmen tarafindan deneme sinavi sonucuna göre programlar hazirlanarak ögrenciler yönlendiriliyor.

Bu kapsamda, 2023-2024 egitim ögretim yilinda Genç KAYMEK’te LGS hazirlik kursunda egitim gören 470 ögrenciden 8 ögrenci Fen Liselerine, 5 ögrenci nitelikli Anadolu Liselerine 5 ögrenci de Proje Imam Hatip Liselerine yerleserek, büyük basari elde etti.
Kaynak: İHA