Bu Köyde Yaz Kis Soba Yaniyor

Türkiye’de birçok yerde hava sicakligi 35 derecenin üzerine çikarken, Ardahan’in Göle ilçesindeki evlerde hala soba yakiliyor.

Bu Köyde Yaz Kis Soba Yaniyor
Türkiye’nin bati ve güneyindeki illerde kavurucu sicaklar yasanirken, Ardahan’in Göle ilçesine bagli 32 kilometre uzakliktaki Çullu köyünde soguk hava nedeniyle evlerde sobayla isiniliyor. Vatandaslar, kisin kurduklari sobalari, havalarin isinmamasi nedeniyle temmuz ayina ragmen kaldirmadi.

Aksam saatlerinde havalarin iyice serinlemeye baslamasiyla soba yaktiklarini söyleyen köy sakinlerinden Seyfettin Top, "Köyümüzde hem gündüz hem de gece sobalarimiz yaniyor. Havalar soguk, batida insanlar tisört ile gezerken biz paltoyla dolasiyoruz. Batida 40 dereceyi bulan sicakliklar var ama bizim burada en yüksek sicaklik 10 derece ve aksamlari biz sobalarimizi yakmazsak evde oturamayiz. Çünkü evimiz çok soguk" dedi.

86 yasindaki Mehmet Kambur ise aksam saatlerinde hava sicakliginin 2 derece oldugunu söyleyerek, "Köyümüz kisin çok soguk oluyor, yazin ise aksam ve sabah soba yakmak zorundayiz yoksa üsüyoruz. Sicaktan batida insanlar nefes alamazken biz burada üsüyoruz" dedi.

Iskender Top da, sadece son iki gündür günes yüzü gördüklerini söyleyerek, "Mayis ayindan bu güne kadar hep yasli hava etkili oldu. Sadece son iki gündür günes yüzü gördük. Sobalar devamli yaniyor. Normalde geceleri eksiye düsmüyor ama 2 dereceye kadar düsüyor. Biz su anda kapimizin önünde ceketle duruyoruz ve çay keyfi yapiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA