Anzer Yaylasi'nda Bulunan Bu Çay Ocagina Girenler Geçmise Yolculuk Ediyor

Rize’nin dünyaca ünlü bali ile meshur Ikizdere ilçesinin Anzer Yaylasi’nda bulunan çay ocagina girenler adeta gördükleri ile geçmise yolculuk ediyor.

Anzer Yaylasi'nda Bulunan Bu Çay Ocagina Girenler Geçmise Yolculuk Ediyor
3 bin rakimin üstünde olan Anzer Yaylasi’ndaki Çiçekliköy’ünde bulunan çay ocagi, içerisinde yer alan ürünlerle dikkat çekiyor. Çiçekliköy’de hayatini kaybetmis olan insanlarin fotograflarinin bulundugu köse sayesinde vefat edenler köydekiler ve köye gelenlere unutturulmuyor. Ayni zamanda çay ocaginin içerisinde antika özelligi olan ürünler de bulunuyor. Çay ocaginin içerisine giren vatandaslar hem vefat eden insanlarin fotograflariyla hem de antika ürünlerle birlikte geçmise yolculuk ediyor. Anzer Çiçekliköy muhtari Aslan Arica, çay ocagindaki fotograflar sayesinde dedelerini tanimayan kisilerin dedesini fotograflarla tanidigini belirtti.



“Buraya gelenler tanimadiklari dedelerini taniyor”

Köylerinde ölen kisilerin çay ocaginda fotograflarini sergilediklerini ifade eden Anzer Çiçekliköy muhtari Aslan Arican, “Burada köyümüzde rahmetli olan kisiler bulunuyor. En basta babam olmak sartiyla böyle bir sey yapmaya basladik. Köyümüzde ölenlerinin fotograflarini asiyoruz. Çok eski resimlerde var. Yeni ölenleri de hep buraya asiyoruz. Dedesini tanimayanlar buraya gelip dedesini taniyor. Babasini hatirlamak isteyenler buraya geliyor. Öyle insanlar var ki dedelerini unutmuslar. Tekrar buraya gelip dedelerini hatirliyorlar. Benim böyle bir aliskanligim yoktu. Eski seyleri asmaya basladim. Bir tane asinca hosuma gitti. Baska bir tane daha astim. Sonrasinda böyle bir yer ortaya çikti. Hatta vermeyenlerden gizli gizli alip buraya bile getirdim. Buraya gelenler de dedemin esyasiydi. Osmanli döneminden olan bir tüfegimiz var. Böyle bir hastalik basladi bende. Köyümüzün yasli insanlari buraya geldiklerinde bu ürünlere bakarak tarihi konusuyorlar. Gençler bunlari bilemez” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA