5. Kattan Asansör Bosluguna Düsen 13 Yasindaki Kiz Hayatini Kaybetti

Ankara’da ariza yapan asansörden kurtarilmaya çalisildigi sirada 5. kattan bosluga düsen 13 yasindaki kiz hayatini kaybetti.

5. Kattan Asansör Bosluguna Düsen 13 Yasindaki Kiz Hayatini Kaybetti
Olay, Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 4. Cadde’de bulunan bir sitede meydana geldi. Alinan bilgilere göre, sitedeki diger apartmanda yasayan arkadasini ziyarete giden Berensu Bolat (13), yanindaki arkadasiyla birlikte arizalanan asansörde mahsur kaldi. Bolat’in durumu telefonda yakinlarina bildirmesi üzerine apartmana itfaiye ekibi sevk edildi. 6. katta mahsur kalan Bolat, kurtarilmaya çalisildigi esnada bosluga düserek yere çakildi. Mahsur kalan diger çocuk kurtarilirken, olay yerine sevk edilen saglik ekipleri Bolat’in hayatini kaybettigini belirledi. Bolat’in cenazesi, yapilan incelemelerin ardindan otopsi için Adli Tip Kurumu’na götürüldü. Ölen kiz çocugunun yakinlari ise sinir krizi geçirdi.

“Oglumu arkadaslari, ’Biz asansörde kaldik’ diye aradi"

Olayla ilgili konusan komsulardan Özgür Berber, “Oglum evde oturuyordu, arkadasindan telefon geldi, ’Biz asansörde kaldik bir yardimci ol’ diye. Oglum da bana söyledi.

Ben de bizim bina olmadigi için biz bir sey yapamayiz ama o binanin yöneticisini ya da bir sakini bulup yardimci olsunlar dedim. Onlar da itfaiyeyi çagirmislar. Çocuklar 6. katta kalmis. Itfaiye kapiyi 5. kattan açmis, 2 kisilermis asansörde. Erkek çocugunu kurtariyorlar. Kiz çocugunu da kurtarirken artik ellerinden mi kayiyor, tutamiyorlar mi ne oluyorsa o esnada asansör bosluguna düsüyor. Böyle bir olay hiç olmadi daha önce, ilk defa oldu” ifadelerini kullandi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA