Selde Evleri Yikilan Ve Zarar Görenler O Anlari Anlattilar

Giresun’da önceki aksam saatlerinde baslayan ve gece siddetini artiran yagislar sonrasi Tirebolu’nun Köseler köyünde bir evin devrildigi, 4 evin de hasar gördügü geceyi yasayanlar o anlari anlattilar. Heyelan sonucu evin yatak odasina toprak yiginlari dolan Necla Balkaya son anda 2 çocuguyla evden çikarak hayatini kurtardigini anlatirken, yikilan evin sahibi Hatice Demiral ise torunlari ve çocuklariyla yaylada oldugu için kurtulduklarini ifade etti.

Selde Evleri Yikilan Ve Zarar Görenler O Anlari Anlattilar
Giresun’da önceki aksam etkili olan sel felaketinde en çok zarar gören Tirebolu’nun Köseler köyünde 1 ev yikilirken 4 ev de zarar gördü. Yikilan ve zarar görev ev sahipleri ise o geceyi anlattilar.

Yikilan evin bos olmasi faciayi önledi

Tirebolu ilçesine bagli Köseler köyünde evi yikilan Hatice Demiral, selin yasandigi gece aile olarak Espiye ilçesine bagli Karaovacik yaylasinda olduklarini söyledi.

Findik hasat döneminin yaklasmasi nedeniyle çocuklari ve torunlarinin da köye geldiklerini ifade eden Demiral, "O gün yaylaya gittik, evde degildik. Çok yagmur yaginca evin alti uçmaya baslamis. O zaman ev gitmis. O gece evde 10 kisi olacaktik. Hep birlikte giderdik. Hep ev patlamis" dedi.



Yasadigi dehseti anlatti, 2 çocuguyla molozlarin arasindan çikti

Köseler köyünde evi heyelan nedeniyle hasar gören Necla Balkaya ise 19 Temmuz gecesi evde çocuklariyla birlikte bulundugunu söyleyerek, "Arka odada yatiyorduk. Daha sonra salona geçtik. 2-3 dakika sonra arka odadan bir gürültü geldi. Baktigimda toprak yigildigini gördüm. Molozlari açarak çocuklarimi aldim ve disari çiktik. Arabama binerek Tirebolu’ya dogru yola çiktik ama heyelanlarin arasinda kaldik. Akrabalarimdan yardim istedim. Gelip bizi kurtardilar ve güvenli yere aldilar" diye konustu.



Hasarin izlerini silme çalismalari devam ediyor

Giresun merkez ile Tirebolu, Espiye ve Dogankent ilçelerinde yasanan sel ve heyelanlarin ardindan valilik koordinesinde ilgili kurumlarca çalismalar baslatildi. Tirebolu ilçesine bagli Köseler köyünde yan yatan evin yikimi gerçeklestirilirken, DSI tarafindan il genelinde taskinlarin yasandigi derelerde ise çalismalar devam ediyor. Saganak nedeniyle il genelinde 20 köy yolunda yasanan heyelanlar Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan temizlendi. Köy yollarinda ulasimlar yeniden saglanmaya baslandi. AFAD ekipleri de söz konusu bölgelerde hasar tespit çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA