Antalya'da Asayis Olaylarinda Son 2 Haftada 387 Sahis Tutuklandi

Antalya’da Il Emniyet Müdürlügü görevlileri tarafindan yapilan çalismalarda son 2 haftada meydana gelen asayis olaylari ile ilgili olarak 387 kisi çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan son 2 haftada kent genelinde "kasten öldürme, kasten yaralama, nitelikli dolandiricilik, yagma, rüsvet, hirsizlik ve cinsel suçlar" basta olmak üzere meydana gelen asayis olaylari, çocuk ve gençlerin korunmasina yönelik umuma açik yer denetim uygulamasi, motosiklet, traktör ve servis araçlari uygulamasi, günübirlik konaklama yerleri uygulamasi ve aranan sahislara yönelik yapilan çalismalarda 648 bin 411 kisinin sorgulamasi yapildi.

5 bin 908 kisi yakalandi

Yapilan çalismalarda bin 800’ü çesitli suçlardan aranmasi bulunan sahis olmak üzere toplam 5 bin 908 kisi yakalandi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahislardan 387’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrica yapilan çalismalarda 599 bin 333 araç ve 30 bin 209 motosiklet incelendi. Çalinti oldugu belirlenen 10 otomobil ve 17 motosiklet yakalanirken, eksikleri oldugu belirlenen 12 motosiklet ise trafikten men edildi. Günübirlik konaklama tesislerine yönelik denetimlerde ise 112 isyeri ve 639 konaklama yeni denetlendi.

Hirsizlik malzemeleri ele geçirildi

Denetimlerde, 6 isletmeye ’konaklayan kaydi yapmamaktan’, bir isletmeye ise ’konaklama tesisine çalisan kaydi yapmamaktan’, kayit disi günübirlik olarak kiralama yaptirdigi tespit edilen 3 sahsa ise ’kayit disi kiralama yaptirmak’ suçundan islem yapildi. Yapilan çalismalarda ayrica; 61 adet atesli silah, 376 adet fisek, 12 adet kesici alet, hirsizlik malzemesi 10 adet bisiklet, 14 adet cep telefonu, yaklasik 158 bin TL degerinde ziynet esyasi ve yaklasik 117 bin degerinde muhtelif hirsizlik malzemeleri ele geçirildi.
Kaynak: İHA