Vanli Dagcilar Türkiye'nin En Yüksek Dagi Olan Agri Dagi'na Tirmandi

Vadi Doga Sporlari Kulübüne üye dagcilar, tirmandiklari 5 bin 137 rakimli Agri Dagi zirvesinde “Van Gölü kirlenmesin temiz kalsin” pankarti açti.

Vanli Dagcilar Türkiye'nin En Yüksek Dagi Olan Agri Dagi'na Tirmandi
Vadi Doga Sporlari Kulübüne üye 7 dagci, 5 bin 137 metrelik rakimiyla Türkiye’nin en yüksek dagi olan Agri Dagi’na tirmandi. Dagcilar zirve yapmamin mutlulugunu yasarken zirvede, “Van Gölü kirlenmesin temiz kalsin” pankarti açti.

3 günlük Agri dagi zirvesini sorunsuz tamamladiklarini ifade eden Vadi Doga Sporlari Kulübü Baskani Ömer Demez, “Agri Dagi tirmanisimiz 3 gün kapsaminda gerçeklestirildi.

Birinci gün Van’dan saat 09.00’a hareket ederek ayni gün içinde Dogubayazit ara transferler olan 3 bin 200 rakimdaki kampina vardik. Geceyi burada geçirdikten sonra ikinci gün 4 bin 200 rakimdaki kampa vardik. Üçüncü gün ise zirve tirmanisimizi gerçeklestirdik. Agri Dagi bu sene kar bakimindan gayet iyiydi, çok fazla kar vardi. Geçen senelere oranla kar kütlesi çok daha fazlaydi. Burada bizi üzen tek konu dogaya atilan çöplerdi. Doganin kirletilmemesi konusunda tekrar söylüyoruz. Lütfen dogaya gittiginiz zaman çöpünüzü birakmayin. Akli selim insanlar dogaya çöp birakmaz. Akli selim olmayani dogaya çöp birakmamaya davet ediyoruz. Çöp tasin arasina sikistirilarak imha edilmiyor. Tam tersi ihmal ediliyor. Dagcilar genel olarak duyarli olan kesimdir. Az kisiler olsa da hepimizden çikabiliyor. Dogaya çöp birakanlar konusunda lütfen dogaya çöp birakmayin. Bir kez daha söylüyoruz Van Gölü’nü kirletmeyin temiz kalsin. Dogayi kirletmeyin temiz kalsin. Doganin insana ihtiyaci yok, insanin dogaya ihtiyaci var. Doga kazanirsa insanoglu mutlu yasayacaktir. Lütfen dogaya ve Van Gölü’ne sahip çikalim” dedi.

Kaynak: İHA