Kastamonu Üniversitesi'nden 'Köpek' Açiklamasi

Kastamonu’da bir vatandasin, köpegini Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürdügü köpegine gerekli müdahalenin yapilmadigi yönündeki iddiasi ile ilgili Kastamonu Üniversitesi’nden yapilan yazili açiklamada, sahibinin veteriner hekimlerin acil operasyon önerisine ragmen köpegi hastaneden aldigi belirtildi.

Kastamonu Üniversitesi'nden 'Köpek' Açiklamasi
Kastamonu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde, fenalasan köpegi ile ilgilenmedigini söyleyen bir vatandasin iddialari, bir gazetede köseyazisinda gündeme getirildi.

Köse yazisinin yayimlanmasinin ardindan konu ile ilgili açiklama yapan Kastamonu Üniversitesi, köpek sahibinin veteriner hekimlerin acil operasyon önerisine ragmen, operasyonu yaptirmak istemedigini beyan ederek köpegi hastaneden çikardigi belirtildi. Köpek sahibinin hayvani hastaneden almak için verdigi dilekçe de paylasildi.

Yapilan yazili açiklamada, "Sözcü Gazetesi’nde Ugur Dündar tarafindan 19 Temmuz 2024 tarihinde yayimlanan “Firat’in ölümü” baslikli yazida yer alan veteriner hekimler tarafindan iç kanama teshisi konulan ve acil operasyon önerisi yapilan bir köpegin durumu hakkinda yazilan makale ile ilgili olarak, bazi önemli noktalari açikliga kavusturmak isteriz. Öncelikle, veteriner hekimlerimiz, hastanin sagligi ve yasam kalitesini korumak için gerekli tüm tibbi degerlendirmeleri yapmis ve köpegin iç kanama geçirdigini tespit etmistir. Bu ciddi durum karsisinda, köpegin acil olarak operasyona alinmasi gerektigi bilgisi hasta sahibine iletilmistir. Ancak, hasta sahibi, veteriner hekimlerin bu acil operasyon önerisine ragmen, operasyonu yaptirmak istemedigini beyan ederek köpegi hastaneden çikarmis ve bu kararini yazili olarak onaylamistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA