Gölde Kaybolan 2 Balikçinin Cansiz Bedeni Bulundu

Samsun’un 19 Mayis ilçesinde baliga çiktiklari gölde tekneleri alabora olunca suda kaybolan 2 kisinin cansiz bedenlerine ulasildi. Balikçilarin son görüntüleri güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, saat 14.00 siralarinda 19 Mayis ilçesi Yörükler mevkisinde bulunan Ulugöl’de meydana geldi. Yörükler Su Ürünleri Kooperatifinden tekne ile baliga çikan Mehmet Erdinli ve Hayrettin Ertugrul, bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle teknenin alabora olmasi suya düserek kayboldu. Olayi gören diger balikçilar, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi.

Olay yerine saglik, jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Su Alti Arama ve Kurtarma ve AFAD ve Büyüksehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri dron ile gölde arama çalismasi yapti ancak sahislara ulasamadi. Göle açilan ekipler, kaybolan iki kisiyi bulmak için çalisma baslatti. Ekipler ilk önce Mehmet Erdinli ve Hayrettin Ertugrul’un elbiselilerini ve cep telefonlarini alabora olan kayiklarin yakinda suyun kenarinda karada buldu. Çalismalarini sürdüren ekipler ilk önce Mehmet Erdinli’nin cesedine ulasti. Bir süre sonra da Hayrettin Ertugrul’un cansiz bedeni sudan çikartildi. Sudan çikartilan 2 kisinin cenazesi 19 Mayis Devlet Hastanesine kaldirildi.

Gölde kayiklari alabora olan ve hayatlarini kaybeden Mehmet Erdinli ve Hayrettin Ertugrul’un kayikla göle açilma anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Yörükler Mahallesi Muhtari Veli Aydin, "Saat 14.00 gibi buraya geliyorlar. Ikisi de kooperatifin üyeleri. Buradan ikisi göle çikiyorlar. Daha sonra burada olan arkadaslari saat 16.00 gibi haber yok. Beni aradilar, ben de baskani aradim. Daha sonra jandarmaya haber verdik. Yillardan beri burada balikçilik yapiyorlar" dedi.

Kaynak: İHA