Bakan Kacir, Tunceli'de NTE Açilis Törenine Katildi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Tunceli’de Türkiye’nin Nadir Toprak Elementleri Arastirma ve Inovasyon Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi (NTE) açilis töreni ile Tunceli Tekstilkent Kalkinma Ajansi Toplu Açilis ve Imza Töreni’ne katildi.

Bakan Kacir, Tunceli'de NTE Açilis Törenine Katildi
Kentteki programi kapsaminda uçakla Erzincan’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, daha sonra karayolu ile Tunceli’ye geçti.

Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu’nun eslik ettigi Bakan Kacir, Munzur Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Nadir Toprak Elementleri Arastirma ve Inovasyon Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi (NTE) açilis programina katildi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, AB Türkiye Delegasyonu Geçici Maslahatgüzari Jurgis Vilcinskas’in ardindan konusma yapan Bakan Kacir, projede emegi geçenlere tesekkür ederek, “Bugüne dek bu proje kapsaminda isbirligi yaptigimiz arastirmacilarimizin 100’den fazla bilimsel yayin ortaya çikarmis olmalarini, halihazirda 16 projeyi sürdürüyor olmalarini çok çok kiymetli buluyorum. Karsilikli bilgi, birikim ve tecrübe alisverisinde bulunmamiza imkan saglayacak bu çalistayin yeni isbirliklerine kapi aralamasini temenni ediyorum” dedi.

Program kapsaminda MUNTEAM Laboratuvarini gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Kacir daha sonra Ismet Inönü Mahallesi’nde Tunceli Tekstilkent Kalkinma Ajansi toplu açilis ve imza töreni programina katildi.

Munzur Doga Sporlari Kamp Egitim Merkezi’nde düzenlenen Rafting Türkiye Kulüpler Kupasi açilis seremonisine de katilan Bakan Kicir, ziyaretlerinin ardindan karayolu ile Tunceli’den ayrildi.
Kaynak: İHA