Karabük'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Anma Programi Düzenlendi

Karabük’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla anma programi düzenlendi.

Karabük'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Anma Programi Düzenlendi
Karabük Valiligi tarafindan Kemal Günes Caddesi üzerinden organize edilen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi, sehitler için dua edildi ve15 Temmuz Belgeseli izletildi.

Karabüklü 15 Temmuz sehitleri Metin Arslan ve Baris Efe ile Gazi Hüseyin Yilmaz’in özgeçmislerinin okundugu programda konusan Karabük Belediye Baskani Özkan Çetinkaya, "Tarih yeni gibi duruyor 15 Temmuz 2016 ama mazi, 1071’de Alparslan’in Anadolu’yu girisi ile basliyor. Elhamdülillah bizler ordusu olan millet degil, milleti ordu olan bir devletiz. Okyanus ötelerinden, sinir ötelerinden ülkemize operasyon çekmek isteyen bas seytani da burada kiniyorum. 15 temmuz milli birlik ve demokrasi bayramimiz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Keskinkiliç: "Buna tiyatro diyenler, haindir, hain oglu haindir"

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkiliç ise, hain darbe gecesi Ankara’da meclisin, özel harekat baskanliginin, MIT’in, Külliyenin bombaladigini animsatarak, "Simdi bazilari çikiyor, ‘Yav bir tiyatro’ diyor. Nesi tiyatro ulan bunun nesi tiyatro. Hangi ülkede, emniyet, MIT, Meclis bombalanir. Böyle tiyatro mu olur. Bu düpedüz, bu millete karsi, girisilmis en hain darbe girisimidir. Buna tiyatro diyenler, haindir, hain oglu haindir. Simdi sosyal medyada bir takim insanlar kafa karistirmaya çalisiyor. Bilin ki bunlar, hainin ta kendisidir. Unutmayin, bu devlet uyumaz. Hepinizin ne yaptigini biliyoruz. Öyle baska kiliklara girip de baska baska senaryolar yazmaya kalkmayin. Günü geldiginde bu millet ayaga kalkar, tankin önüne yatar, kursunun önüne bedenini siper eder, size müsaade etmez. Simdi gençlerin kafasini karistirmaya çalisiyorlar. Genç arkadaslar, o aksamki görüntüleri mutlaka izleyin. O aksam yasananlari mutlaka büyüklerinize sorun. Devletinize bagli olun. Sizin sahibiniz, efendiniz, bu millettir. Devlet memurlari, siz bu devletin memurlarisiniz. Efendiniz de millettir. Baskasina hizmet etmeyin, sadece bu millete hizmet edin" dedi.

Sahin: "Temel hedefimiz, sehitleri unutmamak, unutturmamaktir"

AK Parti Karabük Milletvekili Av. Cem Sahin ise, "Sayin Cumhurbaskanimizin halkimiza, sokaga çikin çagrisi üzerine, bu ülkenin kadinlari, erkekleri, gençleri, yaslilari, siyasi mesrepleri, hayata bakislari ne olursa olsun, tek tek sokaga döküldüler. Sokaga dökülen milletimiz, yalin kiliç, elleri çiplak bir sekilde kendilerine dogrultulan tanklara, tüfeklere karsi mukavelede bulundular. Iman dolu gögüslerini siper ederek, tam anlamiyla ifadesi budur. Ortaya koyduklari fedakârlik bizim için milat ama aslinda dünyaya örnek oldu. Unutulan darbeler tekrarlanir. Temel hedefimiz, sehitleri unutmamak, unutturmamaktir" ifadelerinde bulundu.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise, bugün vatanseverlik ruhumuzu, güçlü milli suurumuzu, her türlü tehdide karsi, birlik ve beraberlik içerisindeki kararli durusumuzu, tüm dünyaya yeniden ilan ediyoruz, diyerek, "Sinsi ve alçak darbe girisimini bertaraf ettigi, 15 Temmuz 2016 gecesi, büyük Türk Milleti, ‘o benim milletimin yildizidir parlayacak, o benimdir, o benim milletimindir ancak’ diyerek, istiklal sancagini, demokrasi ve bagimsizligimizin sembolü olarak, göklerde dalgalandirmis ve cennet vatanimizi destansi bir direnisle savunmustur. Göklerden inen hain kursunlar, milli iradeye çarparak, geri dönmüs, yer yüzü bir kez daha Türk Milleti’nin kutlu savasina sahitlik etmistir." dedi.

Sancak devir teslim töreni ile yarismalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildigi programda, ögrenciler siirler okudu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasi, sinevizyondan alandakilere izletildi.

Kahramanlik türküleri seslendirilen program, ilahi gruplarinin dinletisinin ardindan okunan sela ile son buldu.
Kaynak: İHA