Eski Esini Keser Sapi Ile Öldüren Sahsa Müebbet

Ordu’da, bosandigi esini keser sapi ile yaklasik 15 dakika darp ederek ölmesine neden olan eski koca, 4’üncü kez hakim karsisina çikti. Karar durusmasinda sanik Mükerrem Basarmak, müebbet hapis cezasina çarptirildi, pisman oldugunu söyledi.

Eski Esini Keser Sapi Ile Öldüren Sahsa Müebbet
Altinordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde eski karisi Ayse Çetin’i (48), 28 Agustos 2023 yilinda keser sapi ile vurarak öldürdügü iddiasiyla tutuklanan Mükerrem Basarmak (49), karar durusmasinda 4’üncü kez hakim karsisina çikti. Ordu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya sanik Mükerrem Basarmak ile taraflarin avukatlari ile Mükerrem Basarmak ve Ayse Çetin’in 4 çocugu katildi.

3 Temmuz 2024 tarihindeki durusmada Cumhuriyet savcisi, sundugu mütalaasinda, sanigin tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etmisti.

“Böyle olsun istemedim, pismanim”

Bugün (16 Temmuz 2024) görülen durusmada Mükerrem Basarmak, mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine, “Eski esim yanlis yollara sapti. Çocuklarimi görmek için Ordu’ya gelmistim. Hakarete ve aldatilmaya maruz kaldim. Böyle olsun istememistim, çok üzgünüm, pismanim” dedi.

Sanik avukati, Mükerrem Basarmak’in öldürme kastiyla hareket etmedigini, eski esinin kendisini sosyal medya üzerinden tahrik ettigini ve suçun vasfinin haksiz agir tahrik altinda eski esini yaralamasi ve eski esinin ölmesi olarak degistirilmesini istediklerini söyledi.



Müsteki avukati ise mütalaa dogrultusunda sanigin cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet cezasi verdigi sanik hakkinda takdiri indirim sebebiyle müebbet hapis cezasi uyguladi.
Kaynak: İHA