32. Uluslararasi Akçaabat Müzik Ve Halkoyunlari Festivali 18-21 Temmuz Tarihleri Arasinda Düzenlenecek

Akçaabat Belediyesince organize edilen ve bu yil 32.’si düzenlenecek olan Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari Festivali için tanitim toplantisi yapildi.

32. Uluslararasi Akçaabat Müzik Ve Halkoyunlari Festivali 18-21 Temmuz Tarihleri Arasinda Düzenlenecek
18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasinda Akçaabat Sahil Park’ta yapilacak olan festivalin tanitim toplantisinda konusan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Bu festivalimiz, sadece Akçaabat için degil, tüm Türkiye ve dünya için önemli bir etkinlik haline gelmistir. Her yil oldugu gibi bu yil da, festivalimizle, kültürler arasi etkilesimi ve dostluklari pekistirmeyi hedefliyoruz. Akçaabat, yilin 12 ayi boyunca her gün farkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipligi yapmaktadir. Bu etkinlikler arasinda Erol Günaydin Tiyatro Günleri, Açik Hava Tiyatro Günleri, ulusal ve uluslararasi çalistaylar, konferanslar, sergiler, müzik etkinlikleri, Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigi korolarinin konserleri, çocuk tiyatro senlikleri, opera ve bale günleri gibi birçok faaliyet bulunmaktadir. Akliniza gelebilecek ne kadar kültürel ve sanatsal faaliyet varsa, hepsine yer vermeye çalisiyoruz. Bu yüzden Akçaabat, ‘Kültür, Sanat ve Turizm Sehri’ sloganiyla anilmaktadir. Bu festival, sadece bir dans ve müzik etkinligi degil, ayni zamanda kültürel zenginliklerimizin ve misafirperverligimizin dünyaya tanitildigi bir platformdur. Bu yil da festival programimizda birbirinden renkli ve zengin etkinliklerle sizleri bulusturacagiz” dedi.

18 Temmuz Persembe günü baslayacak olan festival, 21 Temmuz Pazar günü sona erecek. Festival boyunca konserler, halk oyunlari gösterileri ile çesitli çok sayida etkinlik düzenlenecek.
Kaynak: İHA