Karadeniz Eregli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Gerçeklestirildi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen anma programi büyük bir katilimla gerçeklestirildi.

Karadeniz Eregli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Gerçeklestirildi
Kaymakamlik Ilçe Tören Komitesi tarafindan organize edilen etkinlikler, sabah saat 11.00’de Sehir Mezarligi’nda basladi.

Programin ilk bölümünde, Kaymakam Mehmet Yapici önderliginde ilçe protokolü, sehitlikleri ziyaret ederek dualar okudu ve sehitlerin kabirlerine karanfiller birakti. Ardindan Ali Molla Camii’nde Mevlid-i Serif okunup Hatm-i Seriflerin duasi yapildi. Daha sonra Atatürk Aniti’nda toplanan vatandaslar, saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi’ni okudu.

Törene Karadeniz Eregli Kaymakami Mehmet Yapici’nin yani sira, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, Karadeniz Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, Ilçe Jandarma Komutani Emrah Dinar, Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi Dekani Ali Azar ve çesitli daire müdürleri ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar da törene katildi.

Törenin devaminda, protokol konusmalari gerçeklestirildi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenisi katilimcilara izletildi. Ayrica Kur’an-i Kerim tilaveti yapilarak dualar edildi. Siirlerin okunmasinin ardindan tasavvuf müzigi dinletisi ile devam etti.
Kaynak: İHA