Yesilin Maviyle Bulustugu Tufantepe, Doga Severleri Mest Ediyor

Tokat’in Almus ilçesinde bulunan Tufan Tepe Mevki, Almus baraji gölü manzarasi ve yemyesil dogasi ile yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

Yesilin Maviyle Bulustugu Tufantepe, Doga Severleri Mest Ediyor
Tokat’ta 1984-1989 yillarinda görev yapan merhum Vali Recep Yazicioglu tarafindan turizme kazandirilan Tufantepe, dogal güzellikleri, essiz yürüyüs yollari ve 2017 yilinda yeniden restore edilen ögretmenevinde konaklama imkani ile doganin tadini çikartmak isteyenlerin vazgeçilmez ugrak noktasi oluyor. Ahsap platformlar üzerinden yapilan yürüyüslerle doga ile iç içe olmanin keyfini çikaran vatandaslar özellikle hafta sonu tatillerini burada degerlendiriyor. Doganin tüm güzelliklerine taniklik eden Tufantepe, yerli turistlerin yani sira yabanci turistlere de ev sahipligi yapiyor.

Almus Kaymakami Emre Çömen, vatandaslari Tufantepe’nin tüm güzelliklerini yerinde görmeleri, essiz göl manzarasiyla doga ile iç içe zaman geçirebilmeleri için Almus’a davet etti. Kaymakam Çömen, yesilin mavi ile bulustugu bu essiz dogada, yalnizca manzaranin tadini çikarmak için bile gelmeye deger oldugunu ifade etti.

"Doga ile iç içer huzur bulacaginiz bir ortam"

Arkadaslari ile birlikte hafta sonu tatilini firsat bilen ve doganin tadini çikaran Dilsat Yeter, Tufantepe’de huzur bulduklarini kaydetti.

Yeter, manzaranin keyfini çikarmak isteyenleri de Tufantepe’ye davet ederek, "Bugün Tokat’in Almus ilçesinde Tufantepe mevkiindeyiz. Doga ile iç içe huzur bulabileceginiz yemyesil bir ortam. Sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebileceginiz bu nezih ortama herkesi bekliyoruz" dedi.

"Tufantepe’yi seçtik"

Ailesi ile birlikte Tufantepe’ye gelen Haktan Çeper ise, "Bugün ailemizle gelmek için Tufantepe’yi seçtik. Yesilligiyle ve barajiyla Almus’un en güzel yerlerinden birisi. Sizleri de bu güzel yere davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA