Yasaga Uymayip Denize Girdiler, Cezayi Yediler

Sakarya’nin Karasu ilçesinde denize girmenin yasak oldugu tarihlerde denize giren kisilere cezai islem uygulandi. Geçtigimiz son 3 yasak gününde uyarilara ragmen denize giren 32 kisiye toplamda 65 bin 664 TL ceza kesildi.

Yasaga Uymayip Denize Girdiler, Cezayi Yediler
Karasu Kaymakamligi tarafindan ilçe protokol üyelerinin katilimiyla turizm tedbirleri görüsülmesi ve gerekli planlamanin yapilmasi konusunda toplanti düzenlendi.

Toplantida Karasu Kaymakami Mehmet Ugur Arslan, Karasu’da denize girmenin yasak oldugu 6-7-8 Temmuz tarihlerinde denize girenlere kisi basina 2 bin 52 TL idari para cezasi kesildigini söyledi.

Uyarilara ragmen denize girmekte israrci olan 32 kisiye güvenlik güçleri tarafindan toplamda 65 bin 664 TL ceza kesildi. Kesilen cezalarin ise Karasu Kaymakamligi tarafindan onaylandigi da ögrenildi.

Kaymakam Mehmet Ugur Arslan, “Denize girmenin yasak oldugu zamanlarda hem cankurtaran ekipleri hem Sahil Güvenlik ekipleri devriye atarak, biz de gerekli anonslari yaptirarak denizin yasak oldugunu vatandaslarimiza duyuruyoruz. Tüm bu uyarilara ragmen denize girmekte israrci olan vatandaslara ise Kabahatler Kanunu kapsaminda ceza uyguluyoruz. Bugüne kadar 30 vatandasimiza Sahil Güvenlik ekipleri, 2 vatandasimiza ise polisler tarafindan cezai islem uygulandi. Kisi basi 2 bin 52 TL olmak üzere toplam 65 bin 664 TL ceza kesildi” dedi.

Öte yandan, cankurtaranlarin mesai saati bitiminde yasaga ragmen Karasu’da 7 Temmuz Pazar günü denize giren iki kisi de bogularak hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA