Katarakt Ameliyatini Kolaylastiran Cihaz, Anadolu Hastanesi'nde Hizmete Girdi

Basta katarak ameliyatlari olmak üzere göz hastaligi ameliyatlarinda da kullanilacak olan cihaz, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde hizmete alindi.

Katarakt Ameliyatini Kolaylastiran Cihaz, Anadolu Hastanesi'nde Hizmete Girdi
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde katarakt ameliyati basta olmak üzere göz ameliyatlarini kolaylastiran cihaz hizmete alinarak tanitildi. Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinde gerçeklestirilen tanitim toplantisinda Göz Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Mehmet Ugur Isik, cihaz hakkinda bilgilendirmede bulundu. Cihazin kullanim alanlarini anlatan Doç. Dr. Isik, alinan yeni cihaz sayesinde hastalarin konforunun da ciddi anlamda arttigini belirterek, bir gün içerisinde ameliyatin ardindan hastalarin taburcu edilebildigini kaydetti.



“Hastalara konfor sagliyor”

Göze dair hemen hemen her türlü ameliyati yaptiklarini ifade eden Göz Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Mehmet Ugur Isik, bunun içerisinde çok sik karsilasilan katarakt ameliyati, göz kapagi ameliyati, göz tansiyon ameliyatlarini yaptiklarini belirterek, bunun yani sira sekere bagli ödem olustugunda göz içi enjeksiyonlarinda da uygulandigini söyledi.



“Komplikasyonlari minimuma indiriyor”

Yeni alinan cihazin çok sik karsilastiklari katarak ameliyatlarinda kullanilan bir cihaz oldugunu söyleyen Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine Doç. Dr. Isik, “Bu cihazimiz, çok sik karsilasilan katarakt ameliyatlarinda kullandigimiz cihazimiz. Cihaz komplikasyonlari minimuma indirmekte, hasta konforunu artirmaktadir. Tabii ki cerrahin, doktorun basarisi da önemli ama bu cihazla hasta kontrolünü ve ameliyat sonuçlarini iyilestirebilmekte. Hastane yönetimimiz hastanenin sahipleri sag olsunlar Kastamonu sagligini düsünüyor ve hem hasta sagligini hem de hasta konforunu ön planda tutuyor. Bunun yaninda bizlere yardimci olma adina talep ettigimiz her türlü cihaz destegini de sagliyor. Bu cihazimizla gayet basarili ameliyatlar gerçeklestirmekteyiz. Önceki aletlerimize kiyasla daha kisa sürede ameliyatlarimizi gerçeklestirmekteyiz. Bu cihaz sayesinde hastalarimizin konforu da ciddi anlamda artiyor. Bunun yaninda poliklinikte de cihaz destekleri saglaniyor. Örnegin katarakt ameliyatinda kullanilan göz içi mercekler var. Bu mercekler çok ince ve hassas ölçümlerle tespit ediliyor. Lensin numarasinin tespitini saglayan yeni bir cihazimiz da mevcut. Neredeyse sifir hata payiyla bu ölçümleri yapabiliyoruz” dedi.



“Göz tansiyonu ameliyatlari dikisli ve dikissiz olarak yapiliyor”

Göz tansiyonu ameliyatlarini da yapabildiklerini belirten Doç. Dr. Mehmet Ugur Isik, “Göz tansiyonu ameliyatlarinin dikisli ve dikissiz olarak yapabiliyoruz. Hastalarimiz ameliyat sonrasinda ilaçsiz bir sekilde yasantisina devam edebiliyor. Dikissiz teknigin yetersiz kaldigi durumlarda dikisli teknikler de uygulanabiliyor. Göz tansiyonunun kontrol altina alinmasindan sonra geri kalani hayatlarina normal bir sekilde devam ettirebiliyorlar. Göz kapagi ameliyatlari ve göz sulanmasi ameliyatlari yapilabiliyor. Bu sekilde birçok ameliyati gerçeklestirebilmekteyiz” seklinde konustu.

Hastalarin akilli lensler sayesinde ömür boyu gözlüksüz sekilde yasamlarini devam ettirebildigini söyleyen Doç. Dr. Isik, “Göz içine konulan mercekler var. Bu mercekler olmazsa görüs saglanamiyor. Göz içine konulan mercekler, çogunlukla katarakt ameliyati sirasinda konuluyor. Bu merceklerin çesitleri var. 1 odakli, 2 odakli ve 3 odakli olarak tarif edebiliriz. 1 odakli mercek, sadece uzagi gösteren hastalarin ameliyat süresinde yakin gözü kullanmasi gereken mercekler. 2 odakli mercekler, uzak mesafeyi ve kol mesafesi dedigimiz mesafeyi gösteren mercekler. Bunlarda da hastalar biraz daha hareketli bir görüs alabilmekte ve yakini nispeten gözlüksüz tek odaklilara göre daha iyi görebilmekte. 3 odakli mercek ise halk arasinda bilinen adiyla akilli mercekler. Bu akilli merceklerle, hem uzak hem ana mesafe hem de yakini hastalara gözlüksüz bir sekilde göstermeyi hedeflemekteyiz. Yapilan kontrollerden sonra eger uygunsa göz arkasinda herhangi bir sorun yoksa göz tansiyonu yoksa gözünde ek bir sorun yoksa çogunlukla akilli mercek tercih edebiliyoruz. Akilli merceklerle hastalar ameliyat sonrasinda ömür boyu gözlüksüz sekilde yasamini devam ettirebiliyor. Tabi bu merceklerin hassas ölçümleri var. Bu hassas ölçümleri için de lens ölçüm cihazini hastanemiz, hastalarimizin sagligi ve konforunu saglamak adina talebimiz dogrultusunda hemen karsiladi. Bunun için de ayrica tesekkür ediyorum. Mikroskopla da net bir görüntü kalitesi iyi bir derinlik hissi ve keskin bir görüs saglanabilmekte bu da ameliyatin basarisini artiriyor. Böylece ameliyat süresi de kisaliyor. Ayrica mikroskobun egim özelligi dolayisiyla dikissiz katarakt ameliyati, dikissiz glokom ameliyati, göz tansiyonu ameliyatlarinin yapilmasina imkan sagliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA