Kastamonu Üniversitesi'nin 24. Ulusal Turizm Kongresi'ne Destek

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bu yil 24’üncüsünü düzenleyecegi Ulusal Turizm Kongresi, TÜBITAK tarafindan desteklenmeye hak kazandi.

Kastamonu Üniversitesi'nin 24. Ulusal Turizm Kongresi'ne Destek
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 19-21 Eylül tarihlerinde düzenleyecegi 24. Ulusal Turizm Kongresi, TÜBITAK tarafindan desteklenecek. TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen “2223-B Yurt Içi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destegi” programi çerçevesinde yapilan degerlendirmede, kongre basvurusu olumlu sonuçlandi. Bu destek, kongrenin ulusal düzeyde taninirligini ve prestijini artirarak turizm sektöründeki akademik çalismalarin gelisimine önemli katkilar saglayacak. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi, turizm sektörü ile akademi arasindaki isbirliklerini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin turizm potansiyelini daha ileriye tasimayi amaçliyor. Yurt içinden ve yurt disindan birçok akademisyen ve sektör temsilcisinin katilmasi beklenen kongre, turizm alanindaki akademik çalismalarin gelisimine ve sektördeki isbirliklerinin güçlenmesine isik tutacak, katilimcilara degerli firsatlar sunacak.

Kongre hazirliklariyla ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alptekin Sökmen, kongrenin detaylarini paylasarak, “Tabiat Turizmi ana temasiyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nde, turizmin farkli alanlarinda yapilan arastirmalar, sektörün gelecegi ve sürdürülebilir turizm konularinda oturumlar gerçeklestirilecek. Ayrica, katilimcilar için düzenlenecek sosyal etkinliklerle de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanitmayi amaçliyoruz” dedi.

Ormancilik ve Tabiat Turizmi alaninda ihtisas üniversitesi olduklarini vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafindan Tabiat Turizmi ana temasiyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nin TÜBITAK tarafindan desteklenmesinin büyük bir basari oldugunu belirtti.

Rektör Topal, projede ve kongrenin düzenlenmesinde yer alan akademisyenleri tebrik etti.

Bu destegin üniversitenin bilimsel etkinlikler düzenleme konusundaki yetkinligini ve akademik degerini artiracagini vurgulayan Rektör Topal, ayrica kongrenin turizm sektörünün mevcut sorunlarina çözüm önerileri sunacagina ve yeni isbirlikleri için önemli bir platform olusturacagina inandigini ifade etti.

Kaynak: İHA