Polis Botu Van Gölü'nde Kaçak Avlanmaya Izin Vermiyor

Bitlis Emniyet Müdürlügü Tatvan Deniz Limani Sube Müdürlügü bünyesinde bulunan Sehit Çarsi ve Mahalle Bekçisi Isa Budak KB-1301 kontrol botu, inci kefalinin kaçak olarak avlanilmasina izin vermiyor.

Polis Botu Van Gölü'nde Kaçak Avlanmaya Izin Vermiyor
Van Gölü’nde göçmen, akaryakit ve silah kaçakçiliginin geçit vermeyen deniz adamlari ve kontrol botu ayni zamanda 15 Temmuz’da sona erecek olan inci kefalinin kaçak olarak avlanmasina da müsaade etmiyor.

Tatvan Deniz Limani Sube Müdürlügüne gelen bir ihbari degerlendiren deniz adamlari göle açilarak balikçi teknesinde denetimler yapti. Balikçi teknesinde yapilan denetimler sonucunda teknenin avlanmak için degil de gezi amaçli göle açildigi tespit edilerek av yasagina uyuldugu için deniz adamlari tarafindan tekne sahibine tesekkür edildi. Öte yandan yüzmek için kano ve deniz bisikleti ile göle açilan 15 vatandas ise hava sartlari nedeniyle kiyiya dönemeyince kontrol botu tarafindan kurtarilarak sag salim kiyiya ulastirildi.

Bitlis Emniyet Müdürlügü Tatvan Deniz Limani Sube Müdürlügünde gemi adami olarak görev yapan Mehmet Pancar, “Görevlerimiz arasinda Van Gölü’nde göçmen kaçakçiligi, akaryakit, silah kaçakçiligi ve yasak avlanmanin önlenmesi yönelik denetimlerimiz araliksiz devam etmektedir. Ayrica 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasinda endemik bir tür olan inci kefalinin av yasagi oldugu bugün gelen bir ihbara istinaden balikçi teknesini disarida gördügümüz için denetleme kontrollerinde bulunduk. Teknenin av amaçli degil gezinti amaçli çiktigini tespit ettik. Yaptigimiz kontroller neticesinde herhangi bir olumsuzluk olmadigini gördük. Ayrica yaz aylarinin gelmesiyle birlikte yüzme kano ve deniz bisikleti ile vatandaslarimiz göle açilmaktadirlar. Son günlerde hava muhalefetinden dolayi açilan vatandaslarimiz kiyiya dönememektedir. Bu nedenle son iki hafta içinde de 15 vatandasimizi botumuzla kurtararak kiyiya sag salim ulastirdik” dedi.

Kaynak: İHA