Kafkas Zambagini Koparmanin Cezasi 387 Bin 141 Lira

Ardahan’in Posof ilçesinde endemik bir tür olan Kafkas zambagini koparana 387 bin 141 lira para cezasi kesilecek. Posof’un kuzey yamaçlarinda yetisen Kafkas zambaklari Ardahan Doga Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafindan koruma altinda tutuluyor ve sürekli kontrol ediliyor.

Kafkas Zambagini Koparmanin Cezasi 387 Bin 141 Lira
Posof’un Dogal güzelliklerine bir baska güzellik katan Kafkas zambagini koparanlara, Tabiati ve Biyolojik Çesitliligi Koruma Kanunu uyarinca 387 bin 141 lira idari ceza uygulaniyor.

Nesli tükenme tehlikesinde oldugu için koruma altina alinan endemik bitki türü Kafkas zambaklari yaz aylarinda çiçek açiyor. Her yil Haziran sonu ve Agustos ortalarina kadar Ardahan’in Posof ilçesini çevreleyen daglarin eteklerinde kendini gösteren endemik bitki türü Kafkas zambagi bu yil yeniden çiçek açti.

Kafkas zambaginin Posof’un kuzey bölgelerinde yetistigini söyleyen Serhat Soylu, "Endemik bir tür olan Kafkas zambagi, Posof’un kuzey yamaçlarinda yetisir. Yaklasik bin 500 ile 2 bin rakimlari arasinda kendiliginden dogal olusur" dedi.

Kaynak: İHA