Amasya Bayram Tadinda Festivale Hazirlaniyor

Amasya’da her yil 12-22 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen Uluslararasi Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, bu yil Kurban Bayrami’na denk gelecek. 9 günlük bayram tatili için henüz plan yapmayanlara 8 bin 500 yillik tarihe sahip Amasya’yi görmeyi tavsiye eden Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Amasya’da bayramin önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslinda bizim bayramimiz 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak. Denize girmeyi düsünmeyen herkes için Amasya’da her sey var” dedi.

Amasya Bayram Tadinda Festivale Hazirlaniyor
Osmanli sehzadelerinden çogunun ilk egitimini alip devlet yönetimini ögrendigi yer olmasi dolayisiyla ‘Sehzadeler sehri’ olarak anilan Amasya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran 1919’da ilan ettigi cumhuriyetin dogum belgesi Amasya Tamimi’ni hazirladigi yer olarak tarihin altin sayfalarina geçti. Amasyalilar her yil 12 - 22 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen Uluslararasi Atatürk Kültür ve Sanat Festivali ile bu önemli dönemi yasatiyor.

"Tarihe yolculuk yapiyorsunuz"

Tarihi ve kültürel degerleriyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde olup efsane asiklar Ferhat ile Sirin’in yasadigi topraklar olarak bilinen Amasya’nin gastronomide öne çikmaya çalismasinin yani sira ziyaretçilerine tarihte yolculuk yapmayi vadettigine deginen Vali Doruk, “Amasya’nin insanlari rahatlatan tarihi, otantik bir ortami var. Aksam üzeri Yesilirmak boyunca yürümek bile basli basina buraya gelmek için bir nedendir. Çünkü tarihe yolculuk yapiyorsunuz. 2 bin, 3 bin yillik eserleri somut olarak görebiliyorsunuz. Iç içe geçmis medeniyetlerin eserleri var” diye konustu.



“Amasya’da bayramin önü ve sonu festival”

Konserler ve çesitli etkinlikler planlanan festivalin hazirliklarinin son asamaya geldigini anlatan Doruk, “Amasya’da bayramin önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslinda bizim bayramimiz 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA