Aricilara Kovan Ve Aricilik Malzemesi Destegi

Tarim ve Orman Il Müdürlügünce uygulanan “Cografi Isaretli Ardahan Çiçek Bali’nin ve Kafkas Arisi’nin Korunmasi ve Gelistirilmesi Projesi” kapsaminda ari yetistiriciligi kursunu tamamlayan kursiyerlere kovan ve aricilik malzemesi dagitim programina katildi.

Aricilara Kovan Ve Aricilik Malzemesi Destegi
Kursu tamamlayan ve halihazirda üretim yapan 14 yetistiriciye malzemelerini teslim eden Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, “Ilimizde 14 isletmede Cografi Isaretli Ardahan Çiçek Bali üretimi yapan yetistiricilerimizin organik ve cografi isaretli bal üretmelerini devamli hale getirmenin yaninda, balimizin pazar payini koruyarak katma deger saglamayi hedefliyoruz. Bu proje ile organik bal konusunda tüketicilerde ve üreticilerde bilinç ve farkindalik olusturulmasi, Cografi Isaretli Ardahan Çiçek Balinin organik tarim çerçevesinde görünürlük ve pazarlama imkanlarinin olusmasini saglamak, ayni zamanda gençlerin de ari yetistiriciligi alanina olan ilgisini arittirmaya çalisiyoruz” dedi.

Proje kapsaminda, Ardahan’da ari yetistiriciligi yapan 14 ariciya Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kiliç Sürekli Egitim ve Uygulama Merkezi’nde teorik ve uygulamali Organik Aricilik Egitimi verildi.

Kursu tamamlayan 14 ari yetistiricisine her birine 10’ar adet olmak üzere toplam 140 adet tam takim organik kovan ile aricilik malzemeleri hibe edildi.

Vali Hayrettin Çiçek, daha sonra yetistiricilere belgelerini ve malzemelerini teslim etti.
Kaynak: İHA