Yozgat'ta Bir Yillik Emeklerini Sergilediler

Yozgat Halk Egitim Merkezi bünyesinde usta ögreticilerin destekleriyle çesitli egitimler alan kursiyerlerin, yil boyunca hazirladiklari el emegi göz nuru ürünleri sergilendi.

Yozgat'ta Bir Yillik Emeklerini Sergilediler


Yozgat Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan “Hayat Boyu Ögrenme Haftasi” çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinligin açilisi Yozgat Vali Yardimcisi Adnan Kayik tarafindan yapilirken düzenlenen sergide çini, el isi, dokuma, yagli boya resim, dikis nakis örnekleri ve süs esyalari yer aldi. Yil boyunca usta ögreticiler ve kursiyerlerin hazirladiklari el emegi göz nuru ürünler vatandaslarin begenisine sunuldu. Açilista sergilenen halk oyunlari ekibinin gösterileri büyük begeni topladi.

Millî Egitim Bakanliginca her yil Haziran ayinin ilk haftasini "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" olarak kutladiklarini söyleyen Il Milli Egitim Müdürü Ismail Altinkaynak, yapilan bu tür faaliyetlerle hayat boyu ögrenme kültürünün gelistirilip, tanitilmasini amaçladiklarini söyledi.



Hayat Boyu Ögrenmenin bir ömür boyu süren bir egitim faaliyeti oldugunu söyleyen Altinkaynak, “Hayat Boyu Ögrenme, 7’den 70’e herkesin katildigi bir etkinlikler bütünüdür. Bu hafta ile ögrenme faaliyetlerine katilimi artirmayi, ögrenme firsatlari hakkinda halkimizi bilgilendirmeyi, ögrenmeyi tesvik etmeyi, geçmisle günümüz arasindaki bagi kuvvetlendirmeyi, amaçliyoruz. Bu hafta vesilesi ile halkimizin kendilerini gelistirebilmeleri için kurslara merak ve istek uyandirmak, ögrenmenin eglenceli ve keyif veren yönünü öne çikarmak, herkesin ögrenme sürecine katilimini saglamak ve geçmisle günümüz arasindaki bagi kuvvetlendirmek adina, bugün burada, hep beraber ciddi bir emegin sergilendigine taniklik ediyoruz.” dedi.

Serginin açilisina Il Müftüsü Ali Gülden, okul ve kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA