Polisten Kaçti, Yakalaninca Gülerek 'Türk Polisinden Kaçilmaz' Dedi

Aksaray’da polisin "dur" ihtarina uymayip kaçarken önü kesilerek yakalanan ehliyetsiz ve alkollü sürücü, kaçmaya çalistigi polise “Masallah” deyip, “Polis benim korkulu rüyam, Türk polisinden kaçilmaz” dedi.

Polisten Kaçti, Yakalaninca Gülerek 'Türk Polisinden Kaçilmaz' Dedi
Olay gece yarisi Aksaray Kalealti Caddesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis ve Trafik Subesi ekipleri süphe üzerine 68 ADF 842 plakali otomobile "dur" ihtarinda bulundu. Ihtara uymayip fren yerine gaza basan sürücü ilerde pusuda yatan polis ekibinin önünü kesmesiyle kisa sürede yakalandi. Araçtan indirilerek gözaltina alinmaya çalisilan sürücü Ö.E. (23), “Hayirdir ne kelepçe takiyorsun, ne saçmaliyorsun? Ehliyetim yok ondan durmuyorum” dedi.

Güçlükle gözaltina alinan sürücü polis aracinin arkasina bindirilmek istenirken bu kez de binecegi yeri begenmeyip, “Arkaya binmem abi, telefonumu ver” diye konustu.

Polis ekiplerinin kimlik dogrulamasi yapmak istedigi sürücüye Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasi soruldu. Hizli söylemesi nedeniyle 2. kez sorulan numarayi söyleyemeyen sürücü, “Bana TC’mi unutturdunuz” diyerek polis memurlarini suçladi. Gazetecilerin “Polisten neden kaçtin?” sorusuna ilginç bir yanit veren sürücü, “Polisten nasil kaçmayim Allah’ini seversen, polis benim korkulu rüyam” dedi.

Trafik ekiplerince alkol kontrolünden geçirilen sürücü 0.63 promil alkollü çikti. Alkol kontrolü yapildigi sirada ehliyetini daha önce alkollü araç kullanmaktan kaptirdigini söyleyen sürücü, “Allah’tan ehliyeti almamisim. Ben de sanayide esnafim. Yabanci degilim. Ehliyetimi alkolde kaptirdim daha önce. Allah’tan almamisim, parasini ödedim” seklinde konustu.

“Türk polisinden kaçilmaz masallah” diyen sürücü, “Belki kaçarim diye düsündüm, aracin plakasina ceza yazilir diye düsündüm ama olmadi, kaçamadim” dedi.

Sürücünün yapilan sorgulamasinda daha önce de alkollü araç kullandigi ve bu gerekçeyle ehliyetinin daimi olarak iptal edildigi ögrenilirken, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 978 TL olmak üzere toplam 19 bin 417 TL para cezasi kesildi. Sürücü Ö.E. ifadesi alinmak üzere polis merkezi amirligine götürülürken araç trafikten men edilerek otoparka çektirildi.
Kaynak: İHA