Adilcevaz'da Hayvan Yetistiricilerinin Zorlu Mesaisi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde merada otlatildiktan sonra köye geri getirilen koyunlar günde iki defa sagilirken, çiftçilerin zorlu mesaisi ise devam ediyor.

Adilcevaz'da Hayvan Yetistiricilerinin Zorlu Mesaisi
Ilçeye bagli Cihangir köyünde yasayan vatandaslarin zorlu mesaisi yas kis devam ediyor. Binlerce koyunu olan köy sakinleri, havalarin isinmaya baslamasiyla birlikte hayvanlarini meralarda otlatmayi sürdürüyor. Ögle sicaginda köye geri getirilen sürü, belli araliklarla iki defa sagildiktan sonra aksam saatlerine dogru yeniden meraya çikariliyor.

Köy sakini Çigdem Karayilan, koyunlarin sagim için köye getirildigini belirterek, “Köyün kadinlari tarafindan sagim yapiliyor” dedi.

Ferhat Bozarslan ise koyunlarin ögleden önce ve sonra olmak üzere günde iki defa sagildigini belirterek, “Sütlerimizi temiz süzerek yogurt, süt, peynir, tereyagi, çökelek yaparak tüketiyoruz. Ayni zamanda sütlerimizi almak için ilçeden gelen seyyar mandira ve vatandaslara da satarak aile bütçesine katki sagliyoruz. Yaptigimiz bu islemler hem zor hem de asamalari olarak çok mesakkatlidir” dedi.

Kaynak: İHA