Tabip Binbasi Mehmet Ismail Bey Kabri Basinda Anildi

Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda Zigindere Muharebelerinin ilk günü 28 Haziran 1915’te yaralandigi ve ikinci günü sehit oldugu bilinen Tabip Binbasi Mehmet Ismail Bey kabri basinda anildi.

Tabip Binbasi Mehmet Ismail Bey Kabri Basinda Anildi
Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda çok az kimsenin bildigi, yöre insanin da “Yilanli Mezar” diye isimlendirdigi mezar tasi Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan yapilan arastirmalar sonucunda Tabip Binbasi Mehmet Ismail Beye ait oldugu 2018 yilinda tespit edilmis ve Çanakkale Muharebelerinde yeri, ismi ve mezari belli olan ilk sehit doktor olarak ortaya çikarilmisti. Zigindere Muharebelerinin ilk günü 28 Haziran 1915 yaralandigi ve ikinci günü sehit oldugu bilinen Tabip Binbasi Mehmet Ismail Bey kabri basinda anildi.

Anma programina, Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoglu, Çanakkale Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk, Çanakkale Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Hasan Keser, ÇOMÜ Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz ve Kalp Cerrahi Prof. Dr. Bingür Sönmez, tarihçiler ve saglik çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA