Sehir Hastanesi Üst Geçidindeki Yürüyen Merdiven Faaliyete Geçti

Isparta Belediyesi öncülügünde vatandaslarin Sehir Hastanesi’ne daha kolay ve güvenli ulasimini saglamak amaciyla üst geçide yürüyen merdiven montaji yapilmisti. Yapilan teknik çalismalarin ardindan yürüyen merdiven faaliyete basladi.

Sehir Hastanesi Üst Geçidindeki Yürüyen Merdiven Faaliyete Geçti
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, kasim ayinda Isparta Sehir Hastanesinin karsisinda hizmet veren esnaflarla bir araya gelerek, hastane önündeki üst geçidin yürüyen merdivenli hale getirilecegi sözünü vermisti. Isparta Sehir Hastanesi bölgesindeki trafigi rahatlatmak, vatandaslara daha konforlu ve güvenli bir ulasim ile geçis imkani sunmak amaciyla Isparta Belediyesi öncülügünde üst geçit yürüyen merdivenli hale getirildi.

Ilk olarak kullanimi zor olan ve tercih edilmeyen merdivenler kaldirilirken, üst geçidin hem Sehir Hastanesi önü hem de yolun karsi tarafina inisli ve çikisli yürüyen merdiven montaji yapildi.

Montaj çalismalarinin ardindan teknik islemler yapilarak, yürüyen merdiven faaliyete geçirildi. Hem hastane önünde hem de yolun karsisindaki eczaneler bölümünde gidis ve gelis olarak çift hat seklinde yürüyen merdiven aktif olarak hizmet verecek. Ancak eczaneler bölgesindeki yürüyen merdivenin daha faaliyete geçmeden kendini bilmez kisi veya kisilerce cami kirildi. Bu nedenle güvenlik amaciyla bu hattaki yürüyen merdivenin çalismasi geçici olarak durduruldu. Yeni camin montajinin ardindan bu hattaki yürüyen merdiven de kisa sürede faaliyete geçirilecek.

Isparta Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Kaya, Isparta Sehir Hastanesi önündeki 4 kollu üst geçidin asansör bulunmasina ragmen vatandaslar tarafindan çok fazla kullanilmadigini, yayalarin daha çok yoldaki geçisleri kullanmalari ve bu nedenle trafigi tehlikeli hale getirdigi için üst geçide yürüyen merdiven montaji yapildigini söyledi.

Kaya, “Sayin Belediye Baskanimiz ve Isparta Belediyemiz öncülügünde buraya yürüyen merdiven tasarladik. Montajlari bayramdan önce yapilmisti. Bugün itibariyle çalismaya basladi.

Hastane önündeki 2 kol çalismaya basladi ancak diger 2 kol daha çalismaya baslamadan bazi art niyetli kisiler tarafindan caminin kirilmasi nedeniyle çalistirilamadi. Güvenlik amaciyla bu tarafi çalistirmiyoruz. En kisa zamanda orasi da çalisacak. Vatandaslarimiz artik yürüyen merdiven sayesinde Sehir Hastanesi’ne daha kolay geçis saglayabilecek” dedi.

Sehir Hastanesi önündeki üst geçitteki yürüyen merdivenin Isparta’daki açik havada bulunan ilk yürüyen merdiven oldugunu dile getiren Kaya, “Isparta’miza hayirli ve ugurlu olsun. Güzel bir hizmet oldu. Güvenlik anlaminda karsiya daha güvenli geçis saglanacak” seklinde konustu.

Yürüyen merdiveni kullanan vatandaslar Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ederek, “Çok güzel bir hizmet olmus. Hasta olan, hasta ziyaretine gelenler oluyor. Onlar açisindan da iyi bir hizmet, tesekkür ederiz” dediler.
Kaynak: İHA