Aksaray Belediyesi Izinsiz Hafriyat Dökümüne Geçit Vermiyor

Aksaray Belediyesi ve emniyet ekipleri, çevre kirliligini önlemek ve izinsiz hafriyat dökümünü engellemek amaciyla ortak denetimlerini sürdürürken, gerçeklestirilen denetimlerde araçlarin GPS, tonaj ve resmi evraklari kontrol edilerek kurallara uymayanlar hakkinda cezai islem uygulandi.

Aksaray Belediyesi Izinsiz Hafriyat Dökümüne Geçit Vermiyor
Aksaray Belediyesi Zabita ekipleri ile Il Emniyet Müdürlügü trafik ve çevre birimlerinden olusan ortak denetim timi, kent genelinde izinsiz hafriyat dökümü yapan araçlari belirlemek ve gereken yaptirimlari uygulamak için saha çalismalarini titizlikle yürütüyor. Denetimlerde özellikle araçlarin GPS sistemlerinin kullanimiyla döküm yerlerinin tespiti kolaylastirilirken, ayni zamanda tonaj kontrolü yapilarak yasal sinirlarin asilmamasi saglaniyor.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer denetimlerle ilgili yaptigi açiklamada, "Çevre kirliliginin önlenmesi ve sehir estetiginin korunmasi, bizim öncelikli hedeflerimizden biridir. Bu dogrultuda Il Emniyet Müdürlügü ekiplerimizle is birligi içinde çalisarak, izinsiz hafriyat dökümü yapanlari tespit ediyor ve gerekli cezai islemleri uyguluyoruz. Vatandaslarimizdan da bu konuda duyarli olmalarini ve yasalara uygun davranmalarini önemle rica ediyoruz. Aksaray’in dogasini ve görünümünü korumak için izinsiz hafriyat dökümüne karsi mücadelemizi sürdürecegiz" dedi.

Kaynak: İHA