Aniz Yanginlarina Karsi Jandarma 24 Saat Egitim Ve Denetimde

Aksaray’da aniz yanginlarinin önlenmesi ve beraberinde gelen birçok olumsuzlugun önüne geçilmesi amaciyla tarim arazilerini adeta abluka altina alan jandarma ekipleri denetimle birlikte çiftçilere egitimler vererek bilinçlendiriyor.

Aniz Yanginlarina Karsi Jandarma 24 Saat Egitim Ve Denetimde
Son günlerde ülke genelinde gündemde olan ve hem dogaya hem de çevreye son derece zarar veren aniz yakilmasina yönelik Aksaray’da Il Jandarma Komutanligi Çevre ve Doga Koruma ekipleri tarim arazilerini adeta abluka altina aldi. Il Jandarma Komutanligi tarafindan aniz yanginlarina yönelik özel ekipler olusturulurken, sehir genelindeki tüm tarim arazilerine görevlendirilen ekipler 24 saat devriye atiyor. Gündüz devriyesinde arazilerde bulunan çiftçilerle görüsen jandarma ekipleri aniz yanginlarina karsi çiftçileri uyararak ayni zamanda aniz yangininin ekilecek ürüne zarar verdigini, topragi verimsizlestirdigini, toprakta yasayan canlilari öldürdügünü, çevreye verdigi zararlari ve olusabilecek büyük yanginlarin verdigi maddi manevi zararlar gibi birçok olumsuzlugu anlatiyor. Özel olarak bastirilan aniz yangini ve zararlarini içeren brosürler yine jandarma ekiplerince çiftçilere dagitiliyor. Aksaray Valiligi ve Aksaray Belediyesi tarafindan da aniz yanginlarina yönelik açiklamalar yapilirken, aniz yakanlara asla müsamaha gösterilmeyecegi vurgulanarak gerekli yasal ve cezai islemin muhakkak yapilacagi vurgulandi.

Jandarma ekiplerinin yaz boyunca denetim ve egitim faaliyetlerini araliksiz sürdürecegi belirtilirken, tarim arazilerinde jandarmayla görüsen çiftçiler, bilmedikleri birçok seyi ekiplerin bilgilendirmesiyle ögrendiklerini belirterek aniz yakmayacaklarini söyledi.

Egitim ve denetimler için jandarma ekiplerine tesekkür eden çiftçiler, “Jandarma ekipleri bize aniz yakmanin doga, çevre ve topraga verdigi zararlari anlattilar. Kendilerinden Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA