Artvin'de Yaz Ortasinda Kayak Keyfi

Artvin’in Savsat ilçesine bagli Büyükova Yaylasi, yaz aylarinda da kayak yapma imkâni sunuyor. 3 bin metre rakimli Boga Tepe, Haziran ayinda bile kayakseverleri agirliyor.

Artvin'de Yaz Ortasinda Kayak Keyfi
Büyükova Yaylasi, Savsat ilçesine yaklasik 40 kilometre uzaklikta bulunuyor ve birçok yaylayi barindirmasiyla taniniyor. Yüksek rakimli Boga Tepe gibi noktalarda kar kalintilari yaz aylarinda bile bulunabiliyor, bu da sporseverlere essiz bir deneyim sunuyor.

Kayaksever Yasin Tatar, araç yolunun karla kapli olmasi nedeniyle bölgeye yaklasik 2 saat yürüyüsün ardindan ulasti. Yaz mevsiminde karla kapli doga harikasi bölgede kayak yaparak unutulmaz anlar yasayan Tatar, doga ile bas basa zaman geçirerek büyüleyici bir deneyim yasadi. Yasadigi deneyimi doga fotografçisi Kamil Karayel dronla kayit altina alarak ani ölümsüzlestirdi.

Doga fotografçisi Kamil Karayel, “Artvin’in Savsat ilçesi Boga Tepe mevkiine geldik. Burada su an kar bulunmakta. Yaklasik 2 bin 800, 2 bin 900 rakimdayiz. Yilin son karini degerlendirmek istedik ve arkadaslarla hem fotografçilik hem de kayak üzerine deneme yapmak istedik” dedi.

Kayaksever Yasin Tatar ise, “Kemalpasaliyim. Savsat’tayiz, Boga Tepe’deyiz. 3 bin rakimda kari görünce atladik geldik. Kayak takimlarim vardi, kayak sezonuna yetistirememistim. Kari görünce hemen kaymak istedim. Yaz sezonunda burada kaymak güzel. Normalde 1,5 saatlik araç yoluyla gelip sonrasinda 2 saat yürüdük. Yollari kar kapatmis. Burada da yaklasik 200 metrelik bir parkurumuz var. Parkur mükemmel degil ama kayak yapmaya elverisliydi” ifadelerini kullandi.

Büyükova Yaylasi, yüksek rakimli bölgeleriyle doga ve maceraseverler için benzersiz firsatlar sunuyor. Yaz ortasinda bile kayak yapmanin keyfi, bu bölgeyi ziyaret edenler için unutulmaz bir ani oluyor.
Kaynak: İHA