Saglik Sistemi Üzerinden Devletin Zarara Ugratildigi Iddiasi

Giresun ve Giresun’un Bulancak ilçesinde saglik hizmeti alan bazi hastalar kendilerine yapilan islemlerde kullanilan tibbi malzemelerin 1’e 10 katilarak sisteme girildigini ve devletin bu yolla zarara ugratildigini belirterek arastirma yapilmasini istediler.

Saglik Sistemi Üzerinden Devletin Zarara Ugratildigi Iddiasi
Konuyla ilgili olarak Giresun’da yerel bir gazetede Yazi Isleri Müdürü olarak görev yapan Ercan Tari, devlet hastanelerinde aldigi saglik hizmetlerinde kullanilan tibbi malzemelerin çok fazlasinin sisteme girildigini ve bu yolla devletin zarara ugratildigini söyledi.



11 Haziran tarihinde Bulancak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne basvurdugunu belirten Ercan Tari, muayenesinin ardindan geçtigimiz gün e-nabiz hizmetine girerek hastane ziyaretlerini ve hangi islemlerin yapildigini kontrol etmek istediginde bir gariplik oldugunu anladi. Kendisine tek bir igne vuruldugunu belirten Tari, yapilan islemlerde ise 10 adet eldiven ve 5 adet enjektörün sistemi girilmis oldugunu fark etti.

Daha sonra geriye dönük hastane ziyaretlerinde yapilan islemlere bakan Ercan Tari, ”Geriye dönük bakayim dedim neler yapilmis baska bir sey var mi. 12 Mayis tarihinde Ilhan Özdemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne üst solunum yolu sikayetiyle basvuru yapmisim ve ilaç yazilarak bir agri kesici igne vurulmus. Karsiliginda ise sisteme 4 adet large pudrasiz, 4 adet large pudrali,4 adet medium pudrali,4 adet small pudrali olmak üzere 16 adet eldiven, 3 adet enjektör ve 3 adet maske girilmis. Buna benzer durumlar 4-6 ve 8 Mart tarihlerinde de aynen tekrar etmis” dedi.

“9 aylik çocugun rutin muayenesinde 50 eldiven ve 50 dil basacagi kullanilmis”

Ardindan aile bireylerinin de e-nabiz üzerinden islemlerini kontrol eden Tari, ”Bulancak Devlet Hastanesi’ne rutin kontrolleri için götürdügüm 9 aylik kizimin 26 Mart tarihindeki muayenesinde 50 adet eldiven girisi yapildigini, 26 Nisan tarihindeki muayenesinde ise 50 adet dil basacaginin sisteme islendigini gördüm, ayni islemleri esimin hastane muayenelerinde de islendigini gördük” ifadelerini kullandi.

“Vahim iddialar var”

Ercan Tari, konuyu sosyal medya hesabindan paylasmasinin ardindan, kendisine çok vahim iddialarin iletildigini söyleyerek, ”Söyle bir ihtimal oldugu da söyleniyor, doktorlar gün içerisinde her hastada bunlari tek tek girmiyor sonra 3-5 hastaya toplu olarak yaziyor gibi. Ama öyle iddialar var ki bazi saglik çalisanlarinin tibbi malzemeleri yakinlari ve kendileri için gelisi güzel kullandigi, olusan açigin da bu sekilde kapatildigi ifade ediliyor. Öyle bir iddia var ki çok vahim, bazi görevini kötüye kullanan çalisanlarin bu malzemeleri pazarladigi. Konunun nasil oldugunun tam olarak arastirilmasi gerekiyor. Gerekli basvurular yapildi. Herkesin aldigi hizmetin ardindan kontrolünü kendisinin yapmasi gerekiyor. Kamuda tasarrufun, ekonomik sikintilarin hat safhada oldugu bu dönemde özellikle bu konularin iyice irdelenmesi gerekiyor” dedi.

Konuyla ilgili olarak Saglik Il Müdürlügü tarafindan resmi basvurularin takibinin yapilacagi ve olayin arastirilacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA