'Sakin Sehir' Savsat'in Gizli Hazinesi Açiklamasi Savsat Peribacalari

Artvin’in gölleriyle meshur ‘Sakin Sehir’ ünvanli Savsat ilçesinde bir göl daha kesfedilmeyi bekliyor. Ilçenin gizli hazinesi olarak bilinen Peribacalarini görüntülemek isteyenler, hemen üst bölümde yer alan gölü görünce hayran kaliyor.

'Sakin Sehir' Savsat'in Gizli Hazinesi Açiklamasi Savsat Peribacalari
Artvin’in Savsat ilçesine bagli Meseli köyünde yer alan Savsat Peribacalari, dogal güzellikleri ve benzersiz atmosferi ile dogaseverlerin ve fotograf tutkunlarinin ilgisini çekiyor. Yillar önce ormanlik alanda meydana gelen bir heyelan sonucu olusmus dogal kayalar, peri bacalarini andiran görüntüsüyle uçurumun kenarinda etkileyici bir manzara sunuyor.

Savsat ilçe merkezine yaklasik 25 kilometre uzaklikta bulunan doga harikasi, Karagöl Tabiat Parki’na ise 15 dakikalik bir yürüyüs mesafesinde yer aliyor. Yemyesil bir doganin ortasinda görkemli bir sekilde yükselen kayalar, ziyaretçilerine adeta büyüleyici bir deneyim yasatiyor. Bölge, sessizligi ve dogal güzellikleriyle huzur arayanlarin ve macera pesinde kosanlarin ugrak noktasi haline geliyor.

Savsat Peribacalari’nin hemen üstünde yer alan Cil’i gölü, henüz kesfedilmemis doga harikalarindan biri olarak biliniyor. Savsat Peribacalari’ni kesfettikten sonra yürüyüsle ulasilabilen Cil’i gölü, doga severler için rota olusturuyor.

Sosyal medya içerik üreticisi Gülfidan Erdem, Savsat Peribacalari’na ilk kez geldigini belirterek, "Artvin’de yasiyorum, Savsat’ta peri bacalarina ilk kez geliyorum. Yollari zor olsa da görülmeye deger. Çok güzel, kendiliginden olusmus bu kayalar kesinlikle görülmeli" dedi.

Amatör doga fotografçisi Yasin Tatar ise, "Savsat Peribacalari’ndayiz. Bir Kapadokya olmasa da elimizde böyle imkanlar var, güzel bir manzaramiz var. Daha önce gelmemistim, ilk defa geldim ve çok memnun kaldim. Ulasim biraz sikintili ama yine de gelinebilir. Arazili araçlarla geldik ve biraz yürüyerek buraya ulastik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA