AK Partili Gider, Yangindan Etkilenen Bölgede Vatandaslarla Bulustu

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Eceabat’ta yangindan etkilenen bölgedeki vatandaslarla bir araya geldi. Yanginin ilerlemesinin büyük ölçüde durduruldugunu aktaran Gider, kisa sürede tamamen söndürülecegini, ardindan ise hizlica yaralarin sarilacagini söyledi.

AK Partili Gider, Yangindan Etkilenen Bölgede Vatandaslarla Bulustu
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde dün baslayan yangindan etkilenen bölgelerde yasayan vatandaslari ziyaret eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, geçmis olsun dileklerini iletti. Yanginla mücadelenin araliksiz sürdügünü söyleyen Gider, “Devletimiz tüm gücüyle sahada. Sayin Bakanimiz da burada çalismalari bizzat sevk ve idare ediyor. Gece boyunca karadan müdahale araliksiz sürdü. Günün ilk isiklariyla birlikte uçak ve helikopterler yeniden müdahaleye basladi.

Su an yanginin hizi çok büyük ölçüde kesildi, ilerleyisi durdu. Siddetli rüzgara ragmen ekiplerimiz insan üstü bir gayret ortaya koyuyor. Hem Orman ekiplerimiz, hem çevre il, ilçe, belde belediyelerinden gelen ekipler, ilgili kurumlar tüm varliklariyla alevleri bir an önce kontrol altina almak için ugrasiyor. Insallah kisa zamanda basarili da olacagiz. Yangini tamamen kontrol altina aldiktan sonra hasar tespiti çalismalarina baslayacagiz” dedi.

Söndürme çalismalarina katilan ekiplerle de görüsen Gider, gayret ve özverilerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA