Japon Kuaför Çiftten Tokatlilara Unutulmaz Jest

Kanagawa’dan dünya turuna çikan Japon çift Maika ve Jun, Türkiye’nin Tokat sehrine ulasarak Tarihi Tashan önünde ücretsiz saç tirasi standi açti.

Japon Kuaför Çiftten Tokatlilara Unutulmaz Jest
Japon çift Maika ve Jun, Kanagawa’dan basladiklari dünya turunda Türkiye’nin Tokat sehrine ulasti. Çift, 8 bin 495 kilometreyi geride birakarak geldikleri Tokat’ta Tarihi Tashan önünde dikkat çeken bir etkinlige imza atti. Sirt çantalarini kaldirima koyan çift, burada ücretsiz saç tirasi standi açti. “Saç Tirasi Ücretsizdir” pankarti asarak yoldan geçenleri davet eden Jun, Tokat halkina saç tirasi hizmeti sundu. Esi Maika ise bu anlari kamerasiyla ölümsüzlestirdi. 7’den 70’e her yastan vatandasin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte uzun kuyruklar olustu. Jun’un titizlikle yaptigi saç tirasindan memnun kalan Tokatlilar, çiftin bu jestine tesekkür etti. Maika ve Jun, dünya turu boyunca farkli kültürleri tanimak ve insanlarla etkilesimde bulunmak amaciyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Maika ve Jun, Tokat halkinin kendilerine gösterdigi ilgi ve sevgiden dolayi duyduklari mutlulugu dile getirdi. Maika ve Jun çifti, dünya turuna devam ederek farkli ülkelerde benzer etkinlikler düzenlemeyi ve gittikleri her yerde yerel halkla kaynasmayi hedefliyor. Japon çift Mevlana’nin “Tokat’a gitmek gerek” sözünü söylemeyi de ihmal etmedi.

Markette alisveris yaptigi esnada Japonca konusuldugunu duyan tercüman Burak Emeksiz; “Markette alisveris yapiyorduk. Japonca kelimeler duydum. Tokat’ta ne alaka dedim. Yaklasinca da Japon olduklarini fark ettik. Bu sekilde çiftle tanistik. Kendileri Kanagawa’dan gelmisler. Orada da kuaförler. Dünyayi gezmek için bu tura baslamislar. Daha önce Filipinlere gitmisler. Ücretsiz saç kesimi yaparak kendilerini sosyal medyaya atiyorlar. Benim meslegim tercümanlik. Tokat’a bir buçuk yil önce geldim. Bu süre zarfinda da Japoncayla da etkilesimim olmamisti. Benim için de pratik oldu” dedi.

Kaynak: İHA